Ekonomi

Petrolün varilinde son dakika atağı: 110 doları aştı, yükseliyor! Petrol fiyatları ne olacak?

Petrolün varil fiyatı geçtiğimiz günlerde 98 dolara kadar gerilerken, son dakika verilerine göre atak yapan petrolün varili yükselmeye başladı. Petrolün varili şu anda 110 doları geçti...Gün içerisinde de yukarı yönlü hareketine devam eden petrolün varili, bugün 110 doları geçti

Petrolün varil fiyatı dün 105,03 dolar seviyesinde kadar yükseldi. Gün içerisinde de yukarı yönlü hareketine devam eden petrolün varili, bugün 110 doları geçti.  Petrolün varil fiyatı saat 08:59 itibariyle 111,40 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

 

PETROLÜN VARİLİ  ATAK YAPTI YÜKSELİYOR

Petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda bugün atak yaptı ve yükselişe geçti. Şu anda petrolün varil fiyatı 111,40 dolar seviyesinde işem görüyor.  Rusya Ukrayna arasındaki savaşın devam etmesi, Putin, başarı elde edene kadar savaşın devam edeceğini duyurması petrolün fiyatlarında etkili olurken, öte yandan, Çin'de artan Koronavirüs vakaları küresel piyasalarda talep endişelerini artırarak fiyatları baskılamaya devam ediyor. Tüm bu gelişmeler petrol fiyatlarının yönünü yukarı çevirdi.

PETROL FİYATLARI NE OLACAK?

Bu yıl için WTI ham petrolünün varil fiyatının 97,96 dolar olacağı tahmin ediliyor. WTI'nin varil fiyatı Mart ayında 101.17 dolar olarak tahmin edildi. Önümüzdeki sene Brent tipi ham petrolün varil fiyatının 92.57  dolar, WTI ham petrolünün varil fiyatının ise 88.57 dolar olması bekleniyor.

Raporda, Ukrayna'da devam eden gerilimle birlikte OPEC+ grubunun üretim kararları ile ABD petrol ve gaz sondaj faaliyetlerinin beklenenden daha yavaş ilerlemesinin enerji arzında belirsizliklere neden olduğu belirtildi.

Petrolün varil fiyatı yükseliyor! 1 varil petrol ne kadar? Petrolün varil fiyatı kaç dolar?

OPEC'ten kritik açıklama: Rusya krizi kontrolümüz dışında!

Petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 13 Nisan 2022 petrol fiyatları...