Turizm

Phaselis'te otel projesine inceleme yapıldı!

Proje için "ÇED gerekli değildir" kararının iptali için açılan davada kapsamında orman mühendisi, çevre mühendisi ve mimardan oluşan 3 kişilik heyetin incelemeleri sırasında güvenlik önemleri alındı.

Fettah Tamince'nin Antalya'da Phaselis Antik Kenti'ne kuracağı 5 yıldızlı otel alanı dün bilirkişi heyeti tarafından incelendi. Proje için "ÇED gerekli değildir" kararının iptali için açılan davada kapsamında orman mühendisi, çevre mühendisi ve mimardan oluşan 3 kişilik heyetin incelemeleri sırasında güvenlik önemleri alındı. 


Kitle örgütleri de incelemeyi takip etti. 

Basın açıklaması yapan Erdal Elginöz, Phaselis Antik Keııti'nin Arkeolojik Sit Alanı ve Beydağları Sahil Milli Parkı'nın 1. derece doğal sit ile korunan bir bölge olduğunu belirtti. 

Elginöz, "Kemer, Tekirova ve Çıralfdan sivil toplum örgütleri, Antalyalı meslek kuruluşları ile bölgede yaşayan vatandaşlar olarak projenin iptali istemiyle dava açtık" dedi. 


HEYETTE ARKEOLOG YOK 


Elginöz şöyle konuştu: "Beydağları Sahil Milli Parkı içinde kalan otel projesi için, milli park uzun dönem planları imar planına aykırı şekilde değiştirilmiştir. Bilirkişi heyetinde arkeolog bulunmadığını da öğrendik. Eksikliğin giderilmesi için dilekçemizi Antalya İdare Mahkemesine sunduk."dedi.



Aydınlık Gazetesi