Kim Kimdir?

Philippe Patrick Starck kimdir?

Mimar Philippe Patrick Starck, Türkiye'de Yoo İstanbul, YOO2 Taksim Square Oteli ve son olarak Ala Güneşli projelerini tasarladı. Peki Philippe Patrick Starck kimdir? İşte Starck'ın biyografisi...

Philippe Patrick Starck kimdir?


Philippe Patrick Starck, 18 Ocak 1949’da Fransa’nın başkenti Paris’te dünyaya geldi. Ünlü bir ürün tasarımcısıdır. Yeni tasarım tarzındaki tasarımcıların en iyilerinden olduğu da bilinir. Onun eserleri, olağanüstü iç mekân tasarımlardan, diş fırçaları, sandalyeler tüketim ürünleri ve konutlara kadar uzanır. Stacrk, Paris École Nissim de Camondo'da 1968'de eğitimini tamamladıktan sonra kendisinin ilk tasarım firmasını kurdu. Bu firma şişirilebilir nesnelerde uzmanlaşmıştı. 1969'da, Pierre Cardin'le beraber kendi firmasının sanat yöneticisi oldu.


Starck'ın ciddi anlamda kariyeri, 1982'de, Fransız Başkan François Mitterrand'ın özel dairelerinin iç mekânlarını tasarladığı zaman tırmanmaya başladı. Starck, serbest bir iç mimar ve ürün tasarımcısı olarak 1975'ten beri çalıştı. Özellikle 2002 de Amerikalı büyük perakendeci Target Stores firması için çoğu diğerlerine nispeten ucuz olan birkaç ürün tasarladı. Onun dikkate değer en yeni tasarımları, Microsoft için ürettiği “optik mouse”a yatlara ve hatta bir bira şirketi için tasarladığı ambalaja kadar uzanır. Kendisi New Mexico’da bulunan Virgin Galathic Mekik Limanı’nı(uzaya turizm amaçlı yolcu taşımada kullanılan havaalanı) tasarlamak için görevlendirildi.(bunun mimarlığını Foster and Partners üstlenmiş). 



Philippe Starck iletişim bilgileri!


Telefon: +33 (0) 1 48 07 54 54 

Fax: +33 (0) 1 48 07 54 64 

Basın E-posta: press@starcknetwork.com 

Bilgi E-posta: info@starcknetwork.com

Web adresi: www.starck.com