04 / 05 / 2024

Philips: Türkler evlerinde aydınlığı seviyor!

Philips: Türkler evlerinde aydınlığı seviyor!

Türk halkının ev yaşamını sevdiğini ve aydınlık evlere talebin büyük olduğunu söyleyen Philips Ülke Müdürü Burçin Ressamoğlu 'Aydınlatma için kişi başı 5 euro harcıyor, ev başına 12 ampul alıyoruz' dedi



Türkiye'deki payı yüzde 25

Ev aydınlatması sektöründe büyük değişim yaşandığmı belirten Philips Tüketici Aydınlatma Ülke Müdürü Burçin Ressamoğlu, evlerde sosyalleşmenin arttığını, Türk halkının ev yaşamını sevdiğini ve evi aydınlatan ürünlere talebin büyük olduğunu söyledi. Burçin Ressamoğlu,genel aydınlatma içinde ev aydınlatmasının payının Avrupa'da yüzde 20, Türkiye'de yüzde 25 olduğunu kaydetti. 'Aydınlık insan psikolojisini bile etkileyen bir unsur' diyen Ressamoğlu, pazara 7000 çeşit ürün sunduklarını söyledi.

Pazar 12 milyar euro

Burçin Ressamoğlu, 19 liradan 1500 liraya farklı fiyatlarda ürünleri bulunduğunu belirtti. Sektörde enerji tasarrufunun önemine değinen Burçin Ressamoğlu 'Uzun ömürlü LED aydınlatmalar ile enerji verimliliğinde büyük aşama kaydedildi. Ev aydınlatması pazarı 13 milyar euro dolaylarında. 2015'te 30 milyar euro'ya ulaşması bekleniyor. Türkiye'de ise 350 milyon euro olan pazarın 2015'te 1 milyar euro olacağı öngörülüyor. Kişi başına 5 euro düşerken, bir evde ortalama 12 adet ampul bulunuyor' dedi.
Posta

 


Geri Dön