28 / 04 / 2024

Phoenix Contact, Bursa 'da ilk fabrikasını açtı!

Phoenix Contact, Bursa 'da ilk fabrikasını açtı!

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan 'a Almanya 'daki fuarda 4 yıl önce Türkiye 'ye yatırım sözü veren Alman Elektronik devi Phoenix Contact, Bursa 'da ilk fabrikasını açtı



Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte açtıkları ve Türkiye 'nin partner ülke olduğu 2007 Hannover Fuarı 'nda ‘klemens 'in mucidi Phoenix Contact 'a ‘ülkemize de üretime bekleriz ' demesi üzerine Phoenix Başkan Yardımcısı Frank Stührenberg yatırım sözü vermişti. Stührenberg, 4 yıl sonra dediğini yaptı ve Bursa Serbest Bölgesi 'nde Acel Elektrik 'i açtı. Bursa Serbest Bölgesi 'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Phoenix Başkan Yardımcısı Frank Stührenberg, verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu yatırımın hayata geçmesinde büyük pay sahibi olan Kardeş Elektrik Aşž ve Phoenix Contact Türkiye Genel Müdürü Sırrı Kardeş 'e teşekkür etti.

Türkiye tek tedarikçi oldu

Acel Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Sırrı Kardeş de, 25 yıldır Phoenix Contact Türkiye 'nin her yıl hızla geliştiğini söyledi. Sırrı Kardeş “şžirketin eskiden Brezilya 'da üretilen birçok ürünü artık Türkiye 'de üretiliyor. Türkiye 'de üretilen 150 ayrı Phoenix Contact ürününün tamamı ihraç ediliyor. Türkiye 'de yapılacak olan 50 ayrı ürün için Acel Elektrik tek tedarikçi ilan edildiğinden, bu ürünler tüm dünyada sadece Türkiye 'den temin edilebilecek.
Star


Geri Dön