Genel

Pi Makina, Cezayir'de son iki yılda 12 beton santrali kurdu!

Firmalarının 70'i aşkın ülkeye ihracat yaptığını ve bugüne kadar 15 binden fazla tesis kurulumunu gerçekleştirdiğini belirten Pi Makina Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Kılıç, Cezayir'in kendileri için ana pazarlardan biri olduğunu söyledi...

Firmalarının 70'i aşkın ülkeye ihracat yaptığını ve bugüne kadar 15 binden fazla tesis kurulumunu gerçekleştirdiğini belirten Pi Makina Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Kılıç, Cezayir'in kendileri için ana pazarlardan biri olduğunu söyledi. Yalnızca son iki yılda Cezayir'de 12 beton santrali kurduklarını bildiren Kılıç, "Ülke, son dönemde global pazar üreticileri için çekim merkezi haline geldi. Cezayir'de bayilik anlamında da bir yapılanmamız mevcut" dedi. Kılıç, kule vinçler ve beton pompalan da temin ettiklerini belirterek, Cezayir firmalarına 60 metreküp mobil beton santrali temininde ilk sıralarda yer aldıklarım bildirdi. 


İş ve inşaat makineleri üretimi ve pazarlaması alanında yüzde 100 yerli sermaye ile faaliyet gösteren Pi Makina, Cezayir'de toplam 12 adet beton santralinin kurulumunu tamamladı. ERG İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde faaliyete başladıkları 1972 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışında gerek üretim gerekse proje bazında markalaşma süreçlerini tamamladıklarım söyleyen Pi Makina Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Kılıç, "Kurulduğumuz dönemde sektörümüz tecrübe ve yerli ürün sıkıntısı çekiyordu. Bu doğrultuda ERG İnşaat, kendi projeleri dışında farklı büyük müteahhitlik firmalarının da beton santrali ve benzer ekipman ihtiyacım karşüamak adına Pi Makina markası üe sektöre adım atmış oldu" diye konuştu. 

Pi Makina olarak 70'i aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve günümüze kadar 15 bin'den fazla tesis kurulumu gerçekleştirdiklerine de dikkat çeken Kılıç, bu pazarlar içinde Cezayir'in önemine de değindi. Cezayir'in Pi Makina'nın ana pazarlarından biri olduğunu sözlerine ekleyen Kılıç, "Yalnızca son iki yılda Cezayir'de 12 beton santrali kurduk. Bunun yanı sıra kule vinçler ve beton pompaları da temin ediyoruz. SARL Aslan Cons. Co firmasına Cezayir'in farklı bölgelerinde altı adet beton santrali kurduk. 


Yine Cezayir'in yerel firmalarına özellikle 60 metreküp mobü beton santrali te"Pazar koşullarına göre üretim kapasitesini artırabiliyoruz" Beton santralinde yılda 100 adedin üzerinde üretim gerçekleştirebilecek yapıda olduklarına dikkat çeken Mustafa Kılıç, kule vinç ve beton pompası için bu rakamın yüda 40 adede çıktığını büdirdi. 


Pazar koşullarına göre kapasite artırımı gerçekleştirebüeceklerine değinen Kılıç, "Türkiye'nin neredeyse her şehrinde beton santrali, beton pompası, kule vinç ve kırma eleme tesislerimiz kullanılıyor. 

Türkiye'de aynı anda her ürün bir şehirde olmasa bile mutlak surette bir Pİ Makina ürünü o şehre girmiştir. Dünyada Afrika Kıtası, Ortadoğu, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde Pi Makina markalaşmıştır. Özellikle Cezayir, Mısır, Yemen, Suriye, Irak, I^ibya, Arabistan, Kazakistan, Türkmenistan gibi ülkeler yıllardır Pi Makina ürünlerine aşinadır. 


Yine Körfez Ülkeleri, Rusya, Avrupa'da da hatırı sayılır bir markalaşma ve ürün büinirliği mevcut" bügisini verdi. 

mini konusunda ilk sıralarda yer alıyor" ifadesini kullandı. Cezayir'in sürekli gelişen ve büyüyen bir pazar olduğunu belirten Kılıç, "Ülke, son dönemde global pazar üreticüeri için çekim merkezi haline geldi. Cezayir'de bayilik anlamında dabiryapüanmamızmevcut. Pazara hem daha yakın olmak hem de gerekli desteği yerinde vermek adına bu konunun önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.