Genel

Pierre Loti yolunda inşaat çalışması var!

Eyüp"te Pierre Loti"ye çıkan yol, inşaat çalışması yüzünden daracık oldu. Bölgede oluşan trafik, Vakıflar Bölge Müdürlüğü"nün insafına terkedilmiş, çözüm bekliyor

 İmara aykırı yapı ve gecekondularla dikkat çeken İstanbul"un en eski yerleşimlerinden Eyüp şimdi de yolu işgal eden ˜Nostaljik Safranbolu Evi Yapımı" ile gündeme geldi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ˜yasal arazimiz" diyerek yaptığı inşaatı yola kaydırdı. Yıllardır Pierre Loti"ye çıkmak için gidiş dönüş olarak kullanılan yol bu gerekçe ile inşaat yapılan yerden daraltıldı.

YOL VAKIFLARA AİT

Belediye ise trafiği rahatsız ettiği için inşaata müdahale etti ancak yol imar planında Vakıflar"a ait gözüktüğü için geri adım atmak zorunda kaldı. İnşaatın yola kaydığını itiraf eden, vakıf yetkilileri ise œYolu işgal etmedik yol zamanında mülkiyeti bize ait olan yasal arazimizden geçmiştir diyor.

İMAR PLANINA TAKILDI

Bu fotoğraf Pierre Loti"ye teleferiğin dışında ulaşılan güzergahlardan birinde çekildi. Gidiş dönüşlü sıkışık bir trafiğe sahip olan yol bir noktada iyice tıkanıyor. Metal plakalarla çevrilerek yola taşan inşaat İstanbul"daki bildik yol işgallerinden farklı bir duruma haiz. çünkü Vakıflar Bölge Müdürlüğü inşaatın yola taştığını itiraf ediyor. Vakıflar yolun darlığı konusunda ise yolun öteye doğru genişlemesini çözüm olarak gösteriyor. İnşaatın bu durumu karşısında Eyüp Belediyesi ise, trafiği rahatsız etmesi dolalayısıyla girişimlerde bulundu ancak bu girişim imar planına takıldı. Yolun akıbeti şimdilik belli değil.  
Star/NEZİHA çAKIROĞLU