Ekonomi

Pilot olmak isteyenlere şok haber! Pilotaj eğitim ücretlerine zam kapıda!

Avgas olarak bilinen genel havacılık uçak yakıtına 1 Ağustos’tan itibaren  yüzde 50’yi bulan zam yapılacak. Okul fiyatları da zamlanabilir! Peki, nasıl pilot olunur? İşte detaylar...Yeni zammın ardından eğitim uçaklarında sübvanse edilen yakıtın litresi 1

Avgas olarak bilinen genel havacılık uçak yakıtına 1 Ağustos’tan itibaren  yüzde 50’yi bulan zam yapılacak.

Yeni zammın ardından eğitim uçaklarında sübvanse edilen yakıtın litresi 1.5 dolardan 2.25 dolar +KDV’ye, genel havacılıkta ise 3 dolar +KDV’ye yükselecek.

Airporthabercom'da yer alan habere göre; eğitim uçaklarında kullanılan yakıta zam uygulanması eğitim maliyetlerini de artıracağı için eğitim ücretlerine önümüzdeki günlerde zam uygulanabilir.

Özellikle Cessna marka yakıt maliyeti yüksek (saatte 27-28 litre) yakıt tüketen uçaklarla uçan okulların yakıt maliyetleri diğerlerine göre daha fazla yükselecek.

Yakıt fiyatlarına yapılan zam, uçak kazalarına sebebiyet veren kurşunsuz benzin kullanımına yönelimi yükseltebilir. Bu da yeni kazaların olma olasılığını arttırabilir.

Peki, nasıl pilot olunur? İşte detaylar...

NASIL PİLOT OLUNUR?

Sivil havacılıkta hızla büyüyen pilot açığı ve personel ihtiyacı, ticari havayolu şirketlerinin pilot alımlarımda bulunan şartlarını esnetmelerine sebep oluyor. Özellikle Türkiye’de pilot olmak isteyen adaylardan 2015 senesi ve sonrasında, adaylarda aranılan yetkinlikler esnetilmiş ve pek çok genç pilot adayına, pilot olma yolu sunulmuştur.

Gerek Türkiye’de gerekse de yurtdışında kariyerine pilot olarak başlamak ve devam etmek isteyen kişilerden, uluslararası geçerliliği olan ve sivil havacılık kanununa göre, alınması gereken çeşitli  eğitimleri tamamlamaları bekleniyor. Ticari amaç dışında uçuş yapmak isteyen, hobi ve ya kişisel gelişim açısından eğitim almak isteyen pilot adaylarının PPL (Private Pilot License-Özel Pilot Lisansı) almaları yeterli olabiliyor. Fakat kariyerine ticari pilot olarak devam etmek isteyen pilot adaylarının, Türkiye’de de ticari uçuş yapmalarına imkan veren CPL (Commercial Pilot License-Ticari Pilot Lisansı) almaları bekleniyor.

Teorik ve pratik eğitim olmak üzere 2 aşamada verilen pilotajlık eğitimleri, pilot adaylarının beklenti ve istedikleri lisans seviyesine göre 4 ve16 ay arasında tamamlanabilmektedir. Bu eğitimleri tamamlayan pilot adayları, ayrıca ATPL, ATPL Frozen, Night Flight Rating ve benzeri süreçleri ve eğitimleri tamamlamaları da gerekiyor.

Pilot Olmak için Neler Gereklidir?

Genel olarak pilot adaylarından aşağıdaki özelliklere sahip olmaları beklenmektedir;

İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

Mazda6 fiyatlarını gören inanamadı! Mazda6 fiyatları bu ay kaç lira oldu? İşte 22 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Milli Emlak 15 bin liraya arsa satıyor! Sakın kaçırmayın!