28 / 04 / 2024

Pimapenlere yaz-kış ayarı nasıl yapılır? 

Pimapenlere yaz-kış ayarı nasıl yapılır? 

PVC pencerelerin yaz-kış ayarları sayesinde evinizi soğuk havalarda daha iyi yalıtabilir ve enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Yaz ve kış aylarında pimapenlere ayar yapılarak daha konforlu bir iç mekan oluşturulabilir. İşte yaz ve kış aylarında PVC ayarlaması hakkında önemli ipuçları haberin devamı



YAZ VE KIŞ AYLARINDA PİMANLER NASIL AYARLANIR?

Usta çağırmadan PVC pencereleri yaz ve kış ayarına getirebilirsiniz. Pimanlere yaz-kış ayarı yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

Öncelikle pencereyi açıp iç kısmındaki kilitleme mekanizmasını bulun. Bu mekanizmanın yuvarlak veya oval şekilde olduğunu görebilirsiniz.

Gördüğünüz  mekanizmanın pim bölümünü, evinizde bulunan bir tornavida veya alyan anahtarı kullanarak döndürebilirsiniz. Bu işlemle birlikte, içeride bulunan silindir kilidi döndürülmüş olacaktır. 

Silindir kilidin üzerindeki oluk sola doğru (içe doğru) yönlendirilmişse, lastiğin sıkışması artar ve dolayısıyla hava girişi kısıtlanır. Bu ayar, özellikle kış ayları için uygundur. 

Silindir kilit üzerindeki çentik merkezde konumlanmışsa, bu durum standart ayarın kullanıldığını gösterir. Bu nedenle, bazı PVC pencereler önceden standart olarak ayarlanmış bir şekilde gelir. Bu durum, pencerelerin dört mevsim boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılmasına olanak tanır.

Silindir kilit üzerindeki oluk sağa yönlendirilmişse yaz ayları için uygun bir ayardır.

PVC PENCERENİN YAZ VEYA KIŞ AYARINDA OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

PVC pencerelerin mevsim ayarını belirlemek için kullanılabilecek basit bir yöntem vardır. Pencerenizin pervazı ile birleştiği yere bir kağıt parçası yerleştirin. Sonrasında kağıdı nazikçe çekerek çıkarmayı deneyin. Eğer kağıdı çıkarırken hafif bir direnç hissediyorsanız ve kağıt yırtılmadan çıkıyorsa, pencerenizin 4 mevsim ayarında olduğunu söyleyebiliriz. Bu, pencerenizin sızdırmazlığının iyi durumda olduğunu ve hem yaz hem de kış aylarında etkili bir şekilde kullanılabileceğini gösterir. 

Kağıdı çekerken zorlanmıyorsanız ve kağıt kendiliğinden kolaylıkla yerinden düşüyorsa, bu durum yaz modunda olduğunun göstergesidir.

Eğer kağıdı çekerken aşırı güç harcıyorsanız ve kağıt yırtılıyorsa, bu durumda pencerenizin kış modunda olduğunu söyleyebiliriz. 

Diğer yandan uygulayacağınız diğer yöntem de silindirin üzerindeki çentiktir. Eğer çentik içeri dönükse kış, dışarı dönükse yaz modunda olduğunu gösterir.


Geri Dön