27 / 04 / 2024

Piri Reis Üniversitesi altyapı yatırımlarını paylaşacak!

Piri Reis Üniversitesi altyapı yatırımlarını paylaşacak!

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, "Kampüsteki tesisleri diğer kuruluşların kullanmasını hedefliyoruz" dedi. Ünviersite Tuzla'da denize sıfır yaklaşık 60 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yükseliyor..



Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, "Kampüsteki tesisleri diğer kuruluşların kullanmasını hedefliyoruz" dedi Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından Deniz Ticaret Odası desteğiyle 8 Şubat 2008 tarihinde kurulan Piri Reis Üniversitesi, öğrencilerine iş dünyasının kapılarını açıyor. 


Bir üniversite kenti olan Tuzla'da denize sıfır yaklaşık 60 bin metrekare inşaat alanı ile 8 bloktan oluşan üniversite kampüsü, Breeeam sertifikalı. Piri Reis Üniversitesinde, ana tema olarak denizcilik üzerine uzmanlaşma sağlayan lisans düzeyinde Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin yanı sıra ön lisansta Denizcilik Meslek Yüksekokulu, lisansüstü düzeyde Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bulunuyor. 

Oral Erdoğan, üniversitenin Deniz Ticaret Odası'nın yaklaşık 9 bin üyesini arkasına alarak güçlü bir üniversite sanayi işbirliği temsilcisi olduğunu belirterek, sanayi ve iş hayatının tüm imkanlarını da öğrencilerine sunduklarını söyledi. 


Türkiye'deki 5 oda üniversitesinden biri olan okulun oda üniversiteleri protokolü ile imkan ve kaynaklarını, bilgi birikimini birlikte kullanma imkanı da bulduğunu kaydetti. 

Altyapı paylaşımı Erdoğan, üniversitede denizcilik, ekonomi ve mühendisliğinyüksek standartlarda öğretildiğini vurguladı. Piri Reis Üniversitesi, yeni bir girişime de imza atıyor. Prof.

Dr. Oral Erdoğan, "Kampüsünde altyapı, simülatör, eğitim havuzu, laboratuvar gibi büyük yatırım gerektiren dünya standartlarındaki tesislerini sadece kendisi için değil tüm Türkiye'de denizcilik eğitimi vermek isteyen diğer yükseköğretim kuruluşlarının da beraberce kullanabilecekleri, Türkiye'nin Denizcilik'te Uluslararası Eğitim Merkezi'ni oluşturma hedefinde. Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Eğitimi Modeli çeşitli uluslararası denizcilik kongrelerinin yaptığı davette tanıtılıyor" dedi. 


BÜTÜN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS 

Rektör Prof. Dr. Oral Erdoğan, başarılı her öğrenciye burs verdiklerini dile getirerek, şunları söyledi: "Ayrıca her öğrencimize ödeyeceği eğitim ücretinin yüzde 80'inine kadar değişen oranlarda vadeli öğrenim ücreti imkanı sunuluyor. Böylece öğrenciler, ödemek zorunda kaldıkları ücretin büyük bir kısmını mezun olduktan sonra vadeye yayılmış olarak ödeme imkanına sahip oluyorlar." 


Milliyet Ek


Geri Dön