02 / 05 / 2024

Piyalepaşa İstanbul 8 bin 500 lira metrekare fiyatıyla satışta!

Piyalepaşa İstanbul 8 bin 500 lira metrekare fiyatıyla satışta!

Bomonti’de 10 bin lirayı aşan metrekare fiyatları konuşulurken, Piyalepaşa İstanbul 8 bin 500 liradan satışa başladı. Bölge ortalamasının yaklaşık yüzde 40 altında fiyatla rekabete giren projenin kısa sürede yüzde 30’unun satılması hedefleniyor.



Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa İstanbul’un yurt dışındaki fuarların ardından Türkiye’de tanıtımı yapıldı. Polat Holding’e bağlı Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen proje, 800 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip. Toplam 82 dönüm arazi üzerinde karma proje olarak hayata geçecek Piyalepaşa İstanbul’da konut, rezidans, otel, ofis ve alışveriş sokağı bulunacak. Proje kapsamında 760 daire ve 190 rezidans satışa sunuldu. Şu ana kadar yüzde 10’u satılan projenin yıl sonu hedefi yüzde 30’a ulaşmak...


‘Kitabını yazıyoruz’


Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul’un grubun ‘prestij projesi’ olduğunu belirterek, projenin arazisine 25 yıl önce Ege Seramik ile adım attıklarını hatırlattı. Projenin ilk kentsel dönüşüm projeleri olduğunu ifade eden Polat, “İstanbul’un hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Yatırımcılar olarak biz de gayret gösteriyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili yasa hazırlandığında uygulaması olmadığı için eksikler uygulama esnasında ortaya çıkıyor. Bu projeye uzun süredir çalıştığımız için ciddi tecrübe sahibi olduk ve dönüşümün kitabını yazabilecek bilgiyi edindik” diye konuştu. Polat, dönüşümün kentlerin yoğunluğunu artırmadan hayata geçebilmesi için devletin verdiği desteği artırması gerektiğini ifade etti. Polat, projede istihdam edilecek kişileri bölgeden seçtiklerini, okuyamayan kız öğrenciler için burs verdiklerini ifade etti.


Polat, projenin fiyatlarıyla ilgili, “Fiyatlarımız bölge ortalamasının altında. Aslında yüzde 50 daha yüksek rakamlarla satışa çıkmamız gerekirdi. Bugün alanlar, projenin bittiği 2018 yılında yüzde 100 kazanmış olacak” dedi. Projeden de söz eden Polat, “Projemizin en önemli özelliklerden biri 120 mağazanın yer alacağı Alışveriş Sokağı’mız olacak. 550 metre uzunluğunda 17 metre genişliğinde ikinci bir İstiklal Caddesi yaratmak istiyoruz. 10 milyon ziyaretçi bekliyoruz” dedi.


760 daire ve 190 rezidans yer alıyor


PİYALEPAŞA Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, projeyle ilgili bilgiler verdi. Projenin yüzde 10’unun satışını yaptıklarını ifade eden Yücel, “Yıl sonuna kadar konutlarımızın yüzde 30’unu satmayı hedefliyoruz. Projenin en büyük özelliği şehrin merkezinde yer alması. Konutlarımızın metrekare satış rakamları 8 bin 500 TL, rezidanslarımız ise 10 bin 500 TL’den başlıyor. Bünyemizde yüzde 35 peşinatla 24 ay vade yüzde 0 faiz, 36 ay vade için yüzde 0.30 faiz oranı, 48 ay vade için yüzde 0.45 faiz oranı imkanı sunuyoruz. Müşterilerimiz konut kredisi kullanarak da ev sahibi olabilir” diye konuştu. Projede 55’ten 207 metrekareye kadar farklı tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. Projedeki 25 blokun 10’u konut, 10’u ticari ünite, 4’ü ofis, biri otel olarak planlanıyor.


Vatan


www.piyalepasa.com.tr


Geri Dön