Sektörel

Piyalepaşa İstanbul'un temeli yıl sonunda atılacak!

Türkiye’de özel sektör tarafından yapılan en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını taşıyan Piyalepaşa İstanbul'un temeli yıl sonunda atılacak. Piyalepaşa İstanbul projesini Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel anlatıyor...


Piyalepaşa arsası yaklaşık 17 yıldır Polat Holding'in. Uzun yıllar sonra projenin bu yıl başlaması bir zamanlama mı yoksa yalnızca planlamalar arasında mı değildi? Süreç nasıl işledi?


  Polat Holding’in Piyalepaşa Bölgesi’ndeki varlığı 25 yıl öncesine dayanıyor. Holding’in grup şirketlerinden Ege Seramik’in showroom’u ve deposu bu bölgedeymiş. Bölgeyle 1990’larda başlayan gönül bağımız şimdi Piyalepaşa İstanbul ile artarak devam ediyor. Eski İstanbul’un en değerli semtleri arasında yer alan bu bölgenin yeniden hayat bulması ve eski canlılığına kavuşması gerekiyor. Eskinin tüm ihtişamına rağmen günümüzde Piyalepaşa Bölgesi çarpık kentleşmenin, güvensiz yapılaşmanın İstanbul’daki en büyük örneklerinden biri haline gelmiştir. Gecekondular ve kaçak yapılarla dolu bu bölgede Piyalepaşa Gayrimenkul olarak uzun süreden beri zorlu bir süreci yönetiyoruz. 


  2012 yılında riskli alan ilan edilen bu bölgede hem tapu sahibi hem de tapusuz ve kaçak yapı sahipleri ile yaklaşık 3 yıldır bir faaliyet yürütüyoruz. 6306 sayılı afet riskli alanların yenilenmesi ile ilgili kanun kapsamında 2/3 oranında anlaşma yapan firmanın karar alma yetkisi olmasına ve bizim de Piyalepaşa Gayrimenkul olarak daha birinci günden itibaren bu orana sahip olmamıza rağmen alanda bulunan tüm hak sahipleri ve kaçak yapı sahipleri ile görüşülmüştür. Bu tahmin edeceğiniz gibi zaman alan ve zahmetli bir süreç. Alanda bulunan herkes ile birebir iletişime geçerek bu zahmetli süreci başarı ile atlattık ve bu sayede de bu sene ruhsatları almaya başladık. Şuan bölgede hafriyat çalışmalarımız devam ediyor. Yıl sonu itibari ile de projemizin temellerini atacağız.


www.polatholding.com

Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com