Ekonomi

Piyasa Kahini İslam Memiş bu kez doların kaç liraya düşeceğini açıkladı! Dolar almayı düşünenler dikkat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gönüllere su serpti. Memiş, doların düşebileceğini vurgularken, asgari ücret için ağustos ayını işaret etti. İşte detaylar...Bu durum ise yatırımcıların kafalarında sor işaretlerine sebep oldu

Uzun bir aranın ardından emtiyalarda hareketlilik başladı. Bu durum ise yatırımcıların kafalarında sor işaretlerine sebep oldu. Dolar kuru 16 TL’lerde sabitlenmişken birçok ekonomistin öngörüsü 16 TL’nin dolarda baz rakam olduğu

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise geleceğe dair öngörülerine devam ediyor. Memiş, gram altından gümüşe, dolarda euroya kadar tahminlerine devam etti. Memiş, ağustos ayında asgari ücret ile ilgili bir hareketlilik olduğunu düşünürken dolarda bazın 16 TL olduğunu vurguladı.

Merkez Bankası’nın faiz kararlarına yönelik artık tahminlerde bulunmayacağını ifade eden Memiş, “Ben artık Merkez Bankası'ndan bir şey beklemiyorum. Çünkü beklentiyi söyleyince farklı algılanabilir. Yüksek faiz bir söylemle karşı karşıya bırakıyor. Ben bundan sonra Merkez Bankası ile alakalı bir yorumda bulunmak istemiyorum.

Öngörüler gerçekleşmiyor demek ki hükümet kendisine farklı bir politika belirledi. Faiz kararı yorumlamanın bundan sonra manası olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ALTIN DÜŞEBİLİR

Memiş, dolarınsa düşüş yaşayabileceğini söylerken, “Yatırımcıları iki gruba alıp değerlendirmek gerekiyor. Birincisi ısrarla TL üzerinden işlem yapan, ikincisi parite üzerinden yapanlar. Elinde TL bulunduranlar ne zaman ki fiyatlar yükseliyor, peşinden gidiyorlar.
Her şey sürekli yükselecek diye bir şey yok, 16 seviyesinin altına da sarkabilir. Ben şu anda döviz kurunu riskli bulduğumu söyleyebilirim. Bu gram altın, gram gümüş için de geçerli” şeklinde yatırımcıları heyecanlandırdı.

AĞUSTOS AYI ASGARİ ÜCRET İÇİN ÖNEMLİ

Milyonların beklediği asgari ücret artırımı için Memiş, “Asgari ücretle ilgili devletten ağustos ayı ortalarında tekrar bir fark bekliyorum. İşverenlerle alakalı ciddi problemler de çıkabilir. Kayıtdışı olan göç eden insanların da çalışması gibi bir problem ortaya çıkabiliyor. 

Bunların sosyal dokuyu bozmaması için çeşitli tedbirlere gerek var. Asgari ücretin artması gerekiyor ancak işveren tarafındaki gelişmelere de bakmak gerekiyor” dedi.

Dolardaki ateşi düşürmek için Merkez Bankası’nın yeni formülü ortaya çıktı! Perde arkasını Tuna Kaya açıkladı

Piyasa Kahini İslam Memiş bir ihtimal daha var diyerek dolar ve gram altın için yeni tahminini açıkladı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş inanılmaz oldu diyerek duyurdu! Ekonomideki acı gerçeği açıkladı