Altın & Gümüş

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve doların ne zaman fırlayacağını açıkladı! Yatırımcılar panik yok

Piyasa Uzmanı İslam Memiş altın ve dolardaki gelişmeleri değerlendirdi. 93 liradan işlem gördü

Gram Altın 18 Mayıs’ta güne 931 lira ile başladı, dolar ise 15.93 liradan işlem gördü.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. Yatırımcıların panik yapmaması gerektiğini vurgulayan Memiş, gram altının yükselişe geçeceği tarihi açıkladı.

Altın için alım fırsatı doğduğunu belirten Memiş, piyasalarda resesyon sürecine girildiğini, bu sebeple güvenli talebin daha artacağını aktardı.

Gram altında yükselişin devam edeceğini tahmin ettiğini söyleyen Memiş, Temmuz ayında 1200 lira seviyesine çıkacağını, Aralık ayında ise 1450 seviyesine yükseleceğini iddia etti.

DOLAR NE ZAMAN YÜKSELECEK

Dolar/TL'de yaşanan yükselişin gram altını zorladığını söyleyen Memiş, gram altında direnç seviyesinin kırılacağını ileri sürdü.

Doların uzun bir süre baskı altında kaldığını belirten Memiş, bu sebeple dolarda patlama yaşanmasının mümkün olduğunu söyledi.

Memiş'in dolar hakkında açıklamaları şöyle: "Dolar 14.70 lira seviyesinde uzun süre baskılandı, Sabitlenen bir kur var, ama bu kur böyle durmayacak eninde sonunda patlayacak dedim. 15,60 lira seviyelerin dün akşam gördü. 16.40 lira seviyesi var yukarıda. Haziran ayı senaryosunu anlatan bir video paylaşmıştım. Nisan ayında şöyle bir düşüncem vardı. Haziran'a kadar kur tarafını açık bırakacaklar, haziranda yeni bir paket açıklanacak ve burada 16.40 lira seviyesinden yeniden bir baskılama yapılacak. Haziran ayına geldiğimizde kısa vadeli, haftalık ve aylık baskılama yapılacak."

EDİTÖR NOTU: Bu haber 18 Mayıs 2022 tarihinde saat 21.00’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 15,95 euro 16,71 altının gramı ise 931 TL değerinde.

Araç sahipleri sakın kaçırmayın! Yeni tarife için tarih belli oldu

Kirasını ödeyemeyenlere devletten kira desteği! 1150 liralık kira desteğinden kimler yararlanabiliyor

Sofraların olmazsa olmazlarına rekor zam! İşte 18 Mayıs 2022 Süt, Tereyağı, Peynir, Yoğurt fiyatları