Altın & Dolar

Piyasalar alev aldı: Dolar rekora doymadı! Peki, dolar bugün ne kadar oldu?

Seçimin ardından rekor kırmaya devam eden doların bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, dolar bugün ne kadar, kaç TL oldu? İşte son dakika dolar kuru...Bilindiği üzere Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak

Seçimin ardından yükselişe geçen dolar kuru Haziran ayında merkez Bankasının faiz kararıyla birlikte uçuşa geçti.

Bilindiği üzere Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Bu kapsamda vatandaşlar doların güne nasıl başladığını sorguluyor.

Geçtiğimiz gün Dolar/TL kuru yüzde 2 artışla 27,23 seviyesini aşarak yeni rekor seviyesini gördü. Dün ise son kapanışını 26.8712 TL 'den yaptı. Peki, dolar bugün ne kadar kaç TL? İşte detaylar....

GÖZLER FAİZ KARARINDA

NTV'de yer alan detaylara göre, piyasaların gözü bugün Merkez Bankası faiz kararına  çevrildi. Ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 20'ye yükselteceği öngörüsünde bulunuyor. Banka geçen ay gerçekleştirilen toplantının ardından 27 ay sonra ilk kez faizi artırarak yüzde 15'e yükseltmişti. Faizde 6,5 puanlık artış yapılmıştı.

FED'İN ADIMLARINA İLİŞKİN BELİRSİZLİK

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki hafta alacağı para politikası kararları öncesi makroekonomik veriler ve şirket finansal sonuçları varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in 26 Temmuz tarihinde politika faizini 25 baz puan yükseltmesine kesin gözüyle bakılırken, bankanın bu toplantıdan sonra atacağı adımlara dair belirsizlik sürüyor.

Analistler, ülkede enflasyon ve iş gücü piyasasındaki yavaşlamanın sürmesine karşın istenilen düzeyde olmamasının Fed üyelerini rahatsız ettiğini kaydederek, bununla beraber para politikası kararlarının gecikmeli etkisinin yatırımcılar arasında öne çıkan başlıca soru işaretlerinden olduğunu söyledi.

Ülkede "şahin" politikaların sona yaklaştığı ve yumuşak iniş senaryolarının da güçlenmesi ile tahvil faizlerinin baskılandığını belirten analistler, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek toplantının karar metninden alınacak sinyaller ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını ifade etti.

Döviz piyasasında kritik faiz kararından önce yüksek seyrini koruyor.

DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR? 20 TEMMUZ 2023

Bankalararası piyasada dolar/TL alış fiyatı 26,9163 TL, satış fiyatı ise 26,9295 TL.

Yükselmeye devam eden euro/TL alış fiyatı 30,2045 TL, satış ise 30,2261 seviyesinde işlem görüyor.

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yüzde 39,92 arttı!

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değişti! TDK tek tek açıkladı: O sözcükler artık bu şekilde yazılacak! 

Borsa güne yükselişle başladı!