Kent Haberleri

Piyasalar alev alev! Dolarda yükseliş devam ediyor mu? Dolar bugün ne kadar, kaç TL? 7 Mayıs 2023 dolar/TL kuru...

Yatırımcılar ve vatandaşlar dolar kurunun ne kadar olacağını merak ediyor. Merkez Bankası Para Katılımcıları anketine göre dolar bir sene içinde netleşecek. Peki, Dolarda yükseliş devam ediyor mu? Dolar bugün ne kadar, kaç TL? 7 Mayıs 2023 dolar/TL kuru... Ankete göre Merkez Bankası'nın dolar için bir yıl sonraki beklentisi belli oldu

Merkez Bankası Para Katılımcıları anket sonuçları belli oldu. Ankete göre Merkez Bankası'nın dolar için bir yıl sonraki beklentisi belli oldu. 

Söz konusu ankete göre, yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki artış beklentisi yüzde 37,77 olurken dolar beklentisi de açıklandı.

DOLAR NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası'nın 40 kişi ile gerçekleştirdiği nisan ayına yönelik Piyasa Katılımcıları Anketi geçtiğimiz günlerde açıkladı. Verilere göre Merkez Bankası doların 1 yıl sonra geleceği seviyeyi duyurdu.

Katılımcıların sene sonu dolar/TL  kuru beklentisi 22,90 Türk Lirası'ndan 23,15 Türk Lirası'na yükselirken, bir sene sonrası dolar/TL beklentisi 23,52 Türk Lirası'ndan 24,08 Türk Lirası'na çıktı.

Bir önceki anket verilerinde 36 milyar dolar olan yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi, bu dönemde 37,8 milyar dolara ulaştı.

Önümüzde ki sene için cari işlemler açığı beklentisi ise 25,8 milyar dolar olarak kaydedildi.

Peki, Dolarda yükseliş devam ediyor mu? Dolar bugün ne kadar? 7 Mayıs 2023 dolar/TL kuru...

DOLAR/TL KURUNU NELER BEKLİYOR?

JP Morgan'ın ekonomistleri, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden sonra Türkiye'de izlenecek olan politikalara ve olası neticelerine dair de iki senaryo ortaya attı.

Rapora göre, Ortodoks politikalara güçlü dönüş durumunda dolar/TL'nin 25 TL'nin seviyesine yükselmesi bekleniyor. Banka, bu senaryoda Türk hisse senetleri için ise şu anda 4,5 olan F/K oranın 9,2'ye çıkacağını tahmin ederken dolar bazında 249,765 puan olan MSCI Türkiye Endeksi'nin 435,180 puana çıkacağını öngördü.

JP Morgan, Ortodoks politikalara ılımlı dönüş halinde FK oranının 4,5'te kalacağını da kaydederek, MSCI Türkiye Endeksi'nin 178,008 puana gerileyeceği öngörüsünde bulundu. Bankanın ekonomistleri, ılımlı dönüş senaryosunda dolar kurunun 30 lirayı göreceğini iletti.

DOLAR/TL KURU BUGÜN NE KADAR? SON DAKİKA DOLAR/TL KURU 7 MAYIS 2023

Haftanın son günü Dolar/TL kuru merak konusu oldu. Dolar/TL kuru hafta sonu açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinden sonra yönü yukarı çevirdi. 

Dolar 20,460 liradan alınıp 20,53 liradan satılıyor. Euro/TL kuru 22,390 lira, satış fiyatı 22,55 lira, euro dolar paritesi ise 1,0984 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatlarında son dakika! Altını olana da yatırımcıya da sürpriz oldu! 7 Mayıs 2023 altın fiyatları...

Akaryakıtta zam tufanı başlıyor! Benzin ve motorine tam bu kadar zam gelecek! Sürücüler dikkat!