Ekonomi

Piyasalar gözünü Fed’e çevrildi! Altın, dolar ve kripto paraların yönü yeniden şekillenecek...

Piyasaların geleceğini etkileyen ABD Merkez Bankası (Fed) kararı merakla bekleniyor. Fed kararı altın, dolar ve kripto paraların yönünü belirleyecek. İşte detaylar...Milyonların gözü kulağı ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) başta olmak üzere dünyanın önde gelen merkez bankalarının faiz kararında

Gelecek hafta altın, dolar ve kripto paraların yönünü tekrardan şekillenecek. Milyonların gözü kulağı ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) başta olmak üzere dünyanın önde gelen merkez bankalarının faiz kararında.

 

Fed ve ECB enflasyon krizinin hafiflediğine dair işaretler arasında faizleri belirlemek amacıyla önümüzdeki hafta toplanacak. 

İşte detaylar...

Sözcü Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, Fed ve ECB’nin faizleri 25’er baz puan yükseltmesi beklenirken, daha fazla faiz artırımının yapılıp yapılmayacağı ya da bankaların uzun bir ara vermeyi planlayıp planlamadıkları konusundaki sinyallere odaklanılacak.

Ayrıca, Japonda, Ukrayna, Özbekistan, Endonezya, Macaristan, Şili, Malavi, Nijerya, Gana ve Lesotho merkez bankaları da bu hafta politika faizinin seviyesine dair kararları açıklayacak. Faiz kararı ise çarşamba günü saat 14.00’te belli olacak.

ALTIN VE BITCOIN İÇİN EŞİK

Dünya genelinde belli olan makroekonomik veriler karışık sinyaller vermeye devam ederken bu durumun varlık fiyatları üzerindeki etkisi sürüyor.

 

Fed’in şahin politikalarını sürdüreceğine ilişkin sinyaller vermesi durumunda altın ve Bitcoin üzerinde basınç oluşacağı tahmin edilirken yumuşama sinyalleri doları başlıca para birimleri karşısında baskılayarak bu varlıkların önünü açabilir.

FED FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Piyasa beklentilerine göre, Fed politika yapıcıları bu hafta faizleri son 22 senenin en yüksek seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor. Fed’in faizleri 25 baz puan daha yükselterek son 16 ayda 11’inci artışla yüzde 5,25 – yüzde 5,5 aralığına çekmesi öngörülüyor.

Fed haziran ayında faiz artışını 15 ay sonra ilk kez sabit bırakmıştı. Bu hafta yapılması beklenen artışın son artış olup olmayacağı merak ediliyor. Uzmanlara göre, Fed Başkanı Jerome Powell enflasyonu önlemek için gerekirse yeniden faiz artışı yapma seçeneğini açık tutabilir.

Hem Fed Başkanı Jerome Powell hem de ECB Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun hala çok yüksek olduğu konusunda uyarılar yapmaya devam ederken ekonomistler, senenin geri kalanına dair politika görünümünün belirsiz olduğu görüşünde.

İBB, Fatih'te konut alanı imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek!

THY Emlak Konut GYO Arnavutköy projesi kura tarihleri! 1+1, 2+1 ve 3+1 kuraları ne zaman çekilecek? Şimdi göz atın!