21 / 05 / 2024

Piyasalar için yeni yıl uyarısı geldi! Dolar alacaklar elini çabuk tutsun! ABD bankası açıkladı!

Piyasalar için yeni yıl uyarısı geldi! Dolar alacaklar elini çabuk tutsun! ABD bankası açıkladı!

Dolara dair yeni yıl için uyarılar peş peşe geldi. ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley de dolar piyasasına dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!



DOLAR DÜŞECEK Mİ?

Dolar piyasasında yaşanan inişli çıkışlı duruma dair ABD bankaları yeni açıklamalarda bulunurken, uzman isimler de bu konuya ilişkin A Haber'e özel açıklamalar yaptı.

Küresel piyasalarda dolara dair yükseliş beklentisi ortadan kalkıyor. ABD'den beklenenin altında gelen enflasyon sonrası ise piyasalarda riskli varlıklara yatırım hız kazanmaya başladı. Yatırım bankalarına göre bu durum dolarda düşüş getireceği yönünde düşüncelere neden oldu.

Info Yatırım Stratejisti Çağlar Toros bu konuda yaptığı açıklamada "Dolara olan talebin artması ile birlikte dolar endeksi son yılların en yüksek seviyelerini gördü. Şimdiler için gelen açıklamalar ve ABD enflasyon verisi sonrası dolarda düşüş başladı." İfadelerine yer verildi.

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley tarafından yapılan uyarıda ise doların 2023 yılında düşeceğinin altı çizilirken bu senaryo gelişmiş olan ülkelere de katkı sağlayacağı vurgulandı. Gedik Yatırım Müdür Yardımcısı Onurcan Bal ise "Ekim ayından bu zamana kadar bir düşüş var. ABD'deki enflasyonun azalması ile dolar rallisinin sonuna gelindiğini gösteriyor" diye konuştu.

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 15 KASIM SALI DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL, haftaya yükseliş ile başlamasından hemen sonra 18,60 seviyelerinde işlem görüyor. Ancak piyasaların açık olduğu haftanın ikinci gününde yani 15 Kasım Salı gününe, dolar/TL, yeni haftaya da yükselişle başlamasından sonra saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,3 artış ile 18,6030'dan işlem görüyor. Aynı anlarda euro/TL yüzde 0,10 azalışla 19,1940'tan, sterlin/TL yüzde 0,3 düşüşle 21,8900'dan satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,4 üzerinde 106,8 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi ise yüzde 0,3 düşüşle 1,0320'den işlem görmektedir. Euro/dolar paritesi ise son işlem gününde yüzde 1,85 artış göstermesi ile günü 1,0200'dan tamamlarken 12 Ağustos ayından bu yana en yüksek günlük kapanışını yaptı.

Şanlıurfa TOKİ sonuçları açıklandı mı? İşte TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye,Harran TOKİ sonuçları!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Yaşlılık maaşı ne kadar oldu 2023?


Geri Dön