Kent Haberleri

Piyasalarda deprem etkisi! İslam Memiş arka arkaya açıkladı ve herkesi uyardı! 

Uzun zamandır gerileme potasında olan  kripto paralar yukarı yönlü harekete geçti. Çıkışlar sonrası vatandaşlar 'Kripto paralar çıkmayı sürdürecek mi?  Altın ücretleri düşecek mi, yükselecek mi?' sorusunu araştırırken altın dehası Uzmanı İslam Memiş'ten yeni ikazlar geldi.'Kripto paralarda çıkışlar devam edecek mi?' sorusuna cevap veren Memiş, şu ifadeleri kullandı: "ABD’de üç bankanın iflas etmesi, ABD enflasyonun beklentilere paralel olarak kripto paralarda bitcoini harekete geçirdi

KRİPTO PARALARDA YÜKSELİŞ BAŞLADI

ABD'de üç bankanın iflas etmesinin akabinden piyasalarda yaşanan hareketliliği değerlendiren İslam Memiş, kripto paralarda meydana gelen yükselişlere dikkat çekti. 'Kripto paralarda çıkışlar devam edecek mi?' sorusuna cevap veren Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"ABD’de üç bankanın iflas etmesi, ABD enflasyonun beklentilere paralel olarak kripto paralarda bitcoini harekete geçirdi. Dün 26 bin 510 dolar civarını test eden bitcoin yüzde 9 çıktı. Kripto odaklı Signature Bank probleminde çözüme gidilmesi kripto para piyasalarında rahatlamaya sebep olduğunu gözlemliyoruz. Bankaların batışında en önemli sebebin kripto paralarda yaşanan gerilemeler olduğunu hatırlamak gerek. Öteki önemli bir sebep ise portföylerinde taşıdığı yüklü Hazine kâğıtları. Fed’in faiz yükseltmeleri, Hazine kâğıtlarında ve kripto paralarda
 düşüşe neden oldu.

Ters pozisyonda kalan bankalar bu sürece dayanamayarak çöktü. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in “Batan bankaları kurtarmayacağız” sözlerinin bir politika olarak değil, 
intikam olarak sezdim. Çünkü Yellen, Fed’in Başkanı olduğu dönemde öteki merkez bankaları başkanlarıyla kripto paralara savaş açmış, önemli sert ikazlar yapmıştı. Buna rağmen Signature Bank’ın kripo para ile işlem yapması, başta ABD ve diğer ülkeleri çok kızdırmıştı. 

 

KRİPTO PARALAR YÜKSELİŞE DEVAM EDECEK Mİ?

Yükselişlerin devamlı olmayacağının vurgusunu yapan İslam Memiş, "Nasıl olsa mevduatlar da 250 bin dolara dek sigortalıydı. Sınırsız oldu ve mevduat sahipleri kurtuldu. Bu aşama domino etkisi yapacak mı ilerleyen manlarda görülecek. Bu aşamada verilen mesaj: “Biz kripto paraları tehdit olarak görüyoruz, karşımıza çıkanın hali bu olur, sahip çıkmayız, ya yanımızdasınız ya da karşımızda.” 26 bin dolar sonrası 27-28 bin dolar seviyeleri var. Fakat buralar baki olmazsa yeniden 22 bine dönüş başlar. Baskılama aşaması sürüyor. Çok heyecanlanmamak gerek." açıklamasında bulundu.

İSLAM MEMİŞ UYARDI: İKİNCİ BOMBA GELİYOR!

Büyük bir krizin oluşabileceği ve bunun piyasalarda ağır zararlar oluşturabileceğini söyleyen İslam Memiş, şu ikazlarda bulundu:

"Enflasyon beklentilere paralel geldi, sıra Fed’in faiz kararında. Fed 25 baz puan faiz yükseltebilir. Ancak pas geçme olasılığı da yükselmeye başladı. Yani, Fed’in faiz kararı kripto paralarda kader noktası olabilir. Artık piyasada “Kripto sadece insanları değil, bankayı da batırdı” diyebilirler. ABD’de ikinci bomba mortgage krizinden gelebilir!"

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

700 bin işçi için zam pazarlığı başladı! İşte istenen rakam!

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! Elektrik faturalarına devlet desteği geliyor.