Altın & Dolar

Piyasalarda Mehmet Şimşek rüzgarı! Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs dolar tahminini güncelledi!

Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs, seçimin ardından Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi. Banka Dolar/TL kurunun 12 ay sonra 28 liraya yükseleceği tahmininde bulundu.Bugün görevi devralan Mehmet Şimşek ayrıca, 'Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır' değerlendirmesinde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin başına Mehmet Şimşek’i getirerek daha ortodoks ekonomi politikalarına döneceğinin ilk sinyalini verdi.

Bugün görevi devralan Mehmet Şimşek ayrıca, 'Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır' değerlendirmesinde bulundu.

Analistler, Şimşek’in atanmasının Erdoğan’ın artan enflasyona rağmen uzun süredir süren düşük faiz politikasından belirgin bir dönüş olarak görüyor.

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs ise yeni Kabine'nin belli olmasının ardından kur tahminini güncelledi. Goldman'a göre Dolar/TL’nin 3, 6 ve 12 ay sonrasında sırasıyla 23, 25 ve 28 bandına gelecek. İşte detaylar...

Goldman'ın dolar kuruna dair önceki tahminleri ise sırasıyla 19, 21 ve 22 TL seviyelerindeydi.

Kurum analistleri, gelişmelere bağlı olarak 28 lira seviyesinin bir seneden daha kısa sürede elde edilebileceğine dikkat çekti.

Yeni ekonomi politikasıyla birlikte çok hızlı bir artışın geçtiği dolar kuru, 28 Mayıs seçimlerinin ardından 20 lirayı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Erdoğan’ın yeni ekibini açıklamasından sonra yayımlanan bir Goldman Sachs notunda, “Mehmet Şimşek’in yeni hazine ve maliye bakanı olarak seçilmesinin para politikasının daha ortodoks bir yöne kayma olasılığını artırdığına inanıyoruz" denildi.

GOLDMAN SACHS YENİ DOLAR/TL TAHMİNİ NE KADAR?

Banka, dolar/TL tahminini de yeni dönem ışığında revize etti. Dolar TL tahmini 12 ay sonrası için 22 liradan 28 liraya yükseldi. 

Öte yandan İngiliz The Economist dergisi Türkiye'nin ekonomik hamlelerini değerlendiren analizde dolar ve faiz konusunda beklentilerini açıkladı.

Sözcü'de yer alan habere göre, İngiliz The Economist dergisinde paylaşılan "Türkiye'nin tuhaf ekonomik deneyi yeni bir aşamaya giriyor. Recep Tayyip Erdoğan daha ne kadar dayanabilir?" başlıklı raporda dolar ve faiz konusunda beklentilere değinildi.

Seçimlerden sonra Türkiye ekonomisindeki olası gelişmeler, uluslararası basında geniş yer almaya devam ediyor.

“Türkiye’nin tuhaf ekonomik deneyi yeni bir aşamaya giriyor. Recep Tayyip Erdoğan daha ne kadar dayanabilir?” başlıklı değerlendirmede Erdoğan’ın tekrardan seçilmesinin yatırımcıları şaşırttığı ve Türkiye’nin ekonomik problemlerini derinleştirdiği kaydedildi ve eksi reel faiz politikasının daha ne kadar devam ettirebileceği sorgulandı.

Son iki haftada Türk Lirasının dolar karşısında yüzde 5 değer kaybettiği, Merkez Bankası (TCMB) döviz rezervlerinin ekside olduğu vurgulanan yazıda, hükümetin para birimini destekleme girişimlerine rağmen bazı ekonomistlerin sene sonuna kadar dolar/TL’nin 30 seviyesine ulaşabileceğini düşündüğü aktarıldı.

Rams Beyond İstanbul satışta! Rams Beyond İstanbul nerede? 

Otomotiv sektöründe en yüksek mayıs ayı ihracatı!