Kent Haberleri

Piyasalarda son durum! Euro yükselişe geçti! İşte 28 Kasım 2022 euro/TL kuru

Piyasalardaki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Euro bugün yüzde 0,01 yükselişe geçti. Peki bugün euro/TL ne kadar oldu? Euro/TL kuru kaç lira? 28 Kasım 2022 euro/TL kuru... Dolar endeksi güne yükselişle başalrken 106 seviyesine geldi

Döviz piyasasındaki son durum milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Dolar endeksi güne yükselişle başalrken 106 seviyesine geldi. Euro dolar paritesi ise 1,0414 bandında hareket ediyor.

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Euro için kritik öneme sahip olan Avrupa Merkez Bankası faiz kararını 15 Aralık 2022 tarihinde açıklayacak. 

Euro kuru için kritik öneme sahip olan bankanın faiz kararı piyasalar tarafından heyecanla bekleniyor. Piyasalar AMB'nin 15 Aralık toplantısında faizin 50 veya 75 baz puan artıracağını fiyatlıyorlar.

Fransa Merkez Bankası Başkanı Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası'nın çekirdek enflasyon zirveyi görene kadar faiz artışlarını durdurmaması gerektiğini söyledi. Galhau, faizler büyümeyi sınırlamaya başladığında artış hızının yavaşlayabileceğini belirtti.

 

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, Irish Times ile yaptığı söyleşide "Çekirdek enflasyon zirveye ulaşmadığı sürece, faiz artışlarını durdurmamalıyız" dedi.

ECB'nin faiz artırımları konusunda ne kadar ileri gideceğini ve hangi hızda gideceğininde neflasyon belirleyici olacak. Şu anda, ekonomistlerin çoğu, ECB'nin 15 Aralık'ta ana faiz oranlarını 0,50 puan artırmasını bekliyor.

EURO NE KADAR? EURO KURUNDA SON DURUM

Son dakika euro kuru yurt içi ve yurt dışı piyasalarda merak edilip araştırılıyor. Euro dolar paritesi bugün 1,045 seviyesinde işlem görürken euro/TL kuru alış fiyatı 19,32 lira, satış fiyatı ise 19,43 liradan işlem görüyor.

 

EURO BÖLGESİNDE RESESYON RİSKİ BÜYÜYOR

Avrupa Merkez Bankası Üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir, Euro Bölgesi'nde resesyon riskinin büyümekte olduğunu belirtti.

Euro bölgesinde, enflasyonun hedefe geri getirilmesi için faiz artışlarının ekonomideki olumsuz gelişmelere rağmen devam edeceğini belirten Kazimir, "Finansal piyasalarda belirsizlik ve oynaklık devam ediyor. Enflasyonu yatıştırma ihtiyacı dikkate alındığında faiz oranlarında büyüme devam edecek" ifadelerine yer verdi.