03 / 05 / 2024

Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelikte değişiklik!

Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelikte değişiklik!

Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, 13 Ocak 2005 tarihinde 25699 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler bu haberde...



Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelikte değişiklik!


Yönetmelik

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından:


Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik


             MADDE 1 — 02/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmeliğin değişik 19 uncu  maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


             "Madde 19 — Üst Ölçekli planı bulunmayan alanlarda şahıslarca yaptırılan mevzi imar planı çalışmalarında, planlaması yapılan alanın kendilerine ait olduğunu belgelemek amacı ile; tapu senedi, mülkiyete dair kesinleşmiş mahkeme kararı ve bu mahkeme kararına müsteniden diğer makamlar tarafından verilmiş belge veya özel kanunlara göre tahsisi yapılıp henüz tapu siciline kaydedilmemiş yerler için ilgili kamu kuruluşlarınca verilmiş tahsis belgesi ibraz edilmesi mecburidir.


             Birden fazla maliki bulunan arazilerin mevzi imar planı kapsamına alınması mecburiyetinin bulunması halinde, planı yapılacak alana ait parsel sahiplerinin muvafakati ile arazilerinin planlanmasına izin verdiklerinin belgelenmesi şarttır.


             Planlanan alan içinde maliklerine ulaşılamayan, malikleri belli olmayan veya maliki bulunmayan yerlerin mevcudiyeti halinde, bunların, ilgili idarece belgelendirilmesi ve planlanan alanın %20’sini aşmaması şartı aranır. Ancak, bu gibi hallerde, Bakanlıkça veya ilgili idarece yapılan veya yaptırılan ve onaylanan mevzi imar planlarında muvafakat şartı aranmaz.


             Her ölçekteki planlama çalışmalarında, planlamaya alınan alanın niteliğine göre çeşitli kanunlarla ve yönetmeliklerle getirilmiş sağlık koruma bantları, güvenlik bölgesi ve yapı yaklaşma mesafesi ve benzeri alanların, planlanan alanın içerisinde kalması ve mülkiyetin planlama alanının tümü için birinci fıkrada belirtilen şekilde belgelendirilmesi mecburidir."


             MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin değişik 27 nci maddesinin 4 numaralı bendi yürürlükten kaldırılmıştır.


             Yürürlük

             MADDE 3 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


             Yürütme

             MADDE 4 — Bu Yönetmelik hükümlerini Bayındırlık ve İskan Bakanı yürütür.

 

 


Geri Dön