Ekonomi

Platin fiyatları düştü! Son dakika platin fiyatları

Değerli beyaz metallerden biri olan platinin ons fiyatı bugün düşüşe geçerek 904 dolar oldu. Platin ons fiyatı bugün ibreyi aşağı çevirdi. Peki bugün platin fiyatları ne kadar? Platin fiyatları bugün kaç dolar oldu? İşte 3 Ağustos 2022 platin fiyatları... Platinin ons fiyatı bugün 904 dolar oldu

Platin fiyatları haftanın üçüncü işlem  gününde aşağı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Platinin ons fiyatı bugün 904 dolar oldu. Dün 910 dolardan işlem gören platin ons bugün 6 dolar değer j-kaybetti. Peki bugün platin fiyatları ne kadar oldu? İşte platin fiyatları son dakika 3 Ağustos 2022 platin fiyatları...

PLATİN FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Platin geçtiğimiz haftayı değer kaybederek kapatırken yeni haftaya yukarı yönlü başladı Geçtiğimiz hafta ons fiyatı 850 dolar seviyelerinden  914 dolara kadar yükselen platin ons fiyatı dün 910 dolar olurken bugün 904 dolara geriledi. Platinin ons fiyatı bugün 904 dolardan işlem görüyor.

Dün platin gram fiyatı ise 24,26 dolar, 29,33 dolar seviyelerinde işlem görürken bugün alış fiyatı 23,92 dolar, satış fiyatı ise 29,00 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Peki bugün platin fiyatları ne kadar?  Platin fiyatlarında neler oluyor?  Platin fiyatları ne olacak yükselecek mi, düşecek mi?  İşte platinde son dakika 3 Ağustos 2022...
 

PLATİNİN BAŞINA TALİH KUŞU KONDU

Rusya, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle değerli metal paladyumu olumsuz etkiledi. Paladyum üretiminde sorunlar yaşanmaya başladı.

Üretim aşamasında sorunlar çıktı. Rusya, Palladium'daki talebi karşılamakta giderek daha fazla zorlanmaya başladı. Bu durum karşısında paladyum yerine platin kullanımı sıkça gündeme gelmeye başladı. Platin grubunda arz ve talep görünümü bu yıl büyük belirsizliğe neden oldu.

Platin fiyatları paladyumdan daha ucuz olduğu için endüstriyel alanlarda paladyum yerine platin kullanılması gündeme geldi. Böylece paladyumun yerini alması planlanan platine olan talep artacak ve platin değerlenecek ve platin fiyatları yükselecektir.

Fed'in faiz artırımları endüstriyel değerli metallere olan iştahı azalttı. Paladyumun ons fiyatı bu hafta altın fiyatlarının oldukça gerisinde kaldı. Platinum'da beklenen sıçrama da ertelenmeye devam ediyor. Analistler, Avrupa ve ABD ekonomik durgunluğa sürüklenirse PGM piyasasının riske atılacağı konusunda uyarıyorlar.

Yüksek petrol fiyatlarının ve merkez bankalarının faiz artırımlarının yarattığı ekonomik yavaşlama riski, paladyum, platin ve rodyum gibi endüstriyel metallerin fiyatlarının daha da düşüp düşmeyeceği sorusunu gündeme getiriyor. Başta ABD ve Avrupa olmak üzere platin ve paladyum piyasalarında yaşanan ekonomik durgunluğun platin grubu metalleri de durgunluğa sokması bekleniyor.

Platin fiyatları bugün düşüşe geçti! Platin fiyatı ne kadar oldu?

Platin fiyatları bugün kaç para? Son dakika platin fiyatları 1 Ağustos 2022