Teknoloji

PlayStation 5 fiyatları düşecek mi? PS5'te indirim sinyali!

PlayStation 5 stok sorunu çözülüyor. Sony CEO`su Jim Ryan PS5 için 2023 hedeflerini paylaştı. Peki fiyatlar düşecek mi? Playstation fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar... Sony CEO'su Jim Ryan, önümüzdeki yıldan itibaren Asya ve Japonya'da daha fazla PS5 konsolunun piyasaya sürüleceğini söyledi

Duyurulduğu 2020 yılından bu yana PlayStation 5 sıkıntısı yaşayan Sony, nihayet sorunu çözmüş görünüyor. Sony CEO'su Jim Ryan, önümüzdeki yıldan itibaren Asya ve Japonya'da daha fazla PS5 konsolunun piyasaya sürüleceğini söyledi. 

PlayStation 5 stok sorunu 2023’te çözülecek!

Sony, geçtiğimiz aylarda yayınladığı bir mali raporda, PS5'in sınırlı üretimine sahip olan tedarik zinciri eksikliklerini giderdiğini açıklayarak hızlanmaya işaret ediyor.

ShiftDeleteNet'te yer alan habere göre; Sony Japonya'dan yapılan açıklamaya göre, Asya ve Japonya hisse senedi sorunlarının 2023'te çözülmesi bekleniyor. Daha fazla konsolun gelip müşteri talebini karşılamasını uman Sony, 2023 yılına kadar PlayStation 5'i yeniden piyasaya sürecek.

Kasım 2020'de küresel bir salgının ortasında duyurulan PlayStation 5, tedarik zinciri sorunlarıyla karşılaşan bir ürün kervanına katıldı. Buna dünya çapında bir yarı iletken kıtlığı eşlik etti. Dahası, rakibi Xbox Series X/S'nin başarısı, son iki yılda işleri daha da kötüleştirdi.

Sony'nin CEO'su, yarı iletken sıkıntısına nasıl bir çözüm bulduğunu açıklamadı. Sony'nin sorunu çözeceğini ve 2023'te daha fazla konsol piyasaya süreceğini söyledi. Tabii önce Asya pazarına, ardından Amerika'ya ve ardından Avrupa pazarına yayılmasını bekliyor. Bazı ülkelerde Sony'nin enflasyon nedeniyle PS5 fiyatını yükselttiğini de unutmamak gerekiyor. Stoklardaki artışın ardından fiyatların normale dönüp dönmeyeceği ise belirsiz. Ancak 2023, PS5 bekleyenler için çok önemli olacak.

PlayStation 5 Özellikleri

PlayStation 5, hem işlevsellik hem de teknoloji açısından dikkat çeken bir oyun makinesidir. Saniyede 120 kare hızında 4K çözünürlük sunabilen konsol, 8K desteğini de gösteriyor. PS5, yeni bir ayrılmış RDNA 2 GPU'ya ve GPU'da 10 TFLOP güç üretebilen 3,5 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli AMD Zen 2 tabanlı işlemciye sahiptir.

Konsol, 16 GB GDDR6 bellek kullanır. Bu, önceki modelin iki katı. Depolama SSD'dir. PS5'in kapasitesi 825 GB, ancak kullanılabilir depolama kapasitesi yaklaşık 667 GB. Özellikle yakında çıkacak olan PS5 oyunlarının sayısı göz önüne alındığında, bu alan hızla doluyor.

PlayStation Onaylı NVMe SSD ile dahili depolama kapasitenizi genişletin. Yine de iyi haber şu ki, bu konsolla harici sabit diskleri ve SSD'leri de kullanabilirsiniz. Bunun için bir USB bağlantı noktası kullanabilirsiniz. Bu size daha fazla alan sağlayacaktır. Ancak, bu yöntem yalnızca PS4 oyunları için çalışır. PS5 oyunlarını oynamak için harici sabit sürücünüzdeki oyunları PS5'in dahili sürücüsüne kopyalamanız gerekir.

Samsung`dan bir modele daha  Android 13 tabanlı One UI 5.0 müjdesi!
Yerli üretim Oppo A74 Turkcell Pasaj'da! 4 Aralık 2022 fiyat listesi...
Satıştan kalkan iPhone 11 A101'den son şimdi de BİM'de! 4 Aralık 2022 fiyat listesi...