Teknoloji

PlayStation 5 rekor kırdı! 7,1 milyon...

Sony tarafından açıklanan bilanço rakamlarına göre; 2022 yılının son çeyreğinde 7,1 milyon PlayStation 5 satışı yapıldı. İşte detaylar... Son dönemde ise bu sorunların yavaş yavaş geride kalmaya başlaması sevindirdi

Teknoloji ve otomotiv firmaları bir süredir çip krizi ile mücadele ediyordu. Son dönemde ise bu sorunların yavaş yavaş geride kalmaya başlaması sevindirdi. Geçtiğimiz ay PlayStation 5 üretim sorunların ortadan kalktığını duyuran Sony, 2022 yılının dördüncü çeyrek rakamlarıyla da bunu kanıtladı.


PlayStation 5 son çeyrekte satış rekoru kırdı!

Sony, açıklanan bilanço rakamlarına göre 2022 senesinin son çeyreğinde 7,1 milyon PlayStation 5 sattı.. Açıklanan rakamlara göre Playstation 5, şu ana kadarki en güçlü üç aylık dönemini geçirmiş oldu. Şirket, önceki sene aynı dönemde ise 3,9 milyonluk satışta kalmıştı.

PlayStation 5 üretiminin küresel çip kıtlığından olumsuz yönde etkilenmesinden sonra böylelikle geri dönüş sağlanmış oldu. Şirket yetkilileri bu tarihten itibaren PlayStation 5 satın almak isteyen kişilerin büyük bir sorunla karşı karşıya kalmayacağını düşündüklerini belirtiyor.

PS 5 konsol satışlarındaki artış ile beraber  Sony yıl sonu kar beklentilerini de yeniledi. Japon teknoloji firması yapılan güncelleme ile birlikte yıl sonu işletme karı tahminlerini  1,16 trilyon yenden 1,18 trilyon yene yükseltti. Bu rakam geçtiğimiz yıla göre yüzde 2’lik bir kaybı işaret etse de son dönemde yaşanan olumsuzluklardan sonra ileri yönlü önemli bir adım olarak ifade ediliyor.

Bunun yanı sıra PlayStation Plus abone sayıları da 46,4 milyona ulaşmış durumda. Aslında geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 1,5 milyonluk bir düşüş yaşandı. Fakat abonelik hizmetlerinden elde edilen gelir yüzde 17 artarak rekor kırdı.

Sony, 31 Mart 2023 tarihinde sona erecek olan 2022 mali yılının sonuna kadar ise 18 milyon oyun konsolu satmayı hedeflediğini açıkladı. Şirketin bu hedefe ulaşmak için ise üç aylık süreçte 5,2 milyon PS 5 satışı daha gerçekleştirmesi gerekiyor.  Öte yandan PSVR 2 gözlüğü ise 22 Şubat’ta piyasaya çıkacak. Sony yeni sanal gerçeklik gözlüğünden de önemli bir gelir edeceğini öngörüyor.


Uygun fiyatlı Samsung Galaxy A14 4G’nin tasarımı ortaya çıktı!

Gamer'ları üzen haber! Steam’de popüler oyunlara yüzde 100’den fazla zam! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi...

Spotify Premium üyelik ücretlerine zam geldi! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi...