01 / 05 / 2024

Plentific.com İngilizlerin ev almasını kolaylaştıracak!

Plentific.com İngilizlerin ev almasını kolaylaştıracak!

Emre Kazan ve Cem Savaş, İngilizleri ev sahibi yapacak. www.plentific.com adlı siteyi kuran iki Türk girişimci, konut satın alma, mortgage, danışmanlık, emlakla alakalı diğer finansal hizmetleri almayı kolaylaştıracak.




Emre Kazan ve Cem Savaş isimli iki Türk girişimci İngilizlerin ev almasını kolaylaştıracak. Plentific.com sitesiyle, hizmetleri tek noktadan verecekler


İngiltere’de sanal ortamda girişime imza atan Emre Kazan ve Cem Savaş, İngilizleri ev sahibi yapacak. www.plentific.com adlı siteyi kuran iki Türk girişimci, konut satın alma, mortgage, danışmanlık, emlakla alakalı diğer finansal hizmetleri almayı kolaylaştıracak. 


35 yaşındaki Cem Savaş ve 37 yaşındaki Emre Kazan, Türkiye’de eğitim aldı. Emre Kazan, ODTÜ’de Makine Mühendisliği okuduktan akabinde Amerika’da Michigan Üniversitesi’nde tekrar aynı alanda yüksek lisans yaptı. İngitere’de Cambridge Üniversitesi’nde bir zaman çalıştıktan akabinde 2004’den bu yana yerleştiği Londra’da finansal hizmetler sektörüne geçti.


Kazan, en son Nomura Bank’ta çalıştığını ortaya koyarak, girişimciliğe başlama hikayesini şu şekilde anlattı: “Yıllarca emlak ve mortgage finansmanı alanında uzmanlığım oluştu. Teknik tarafı da biliyordum. Yine sektörden tanıştığım Cem Savaş da konut alma ve satma konusuna çok fazla ilgiliydi ve bu alanda firması vardı. 

Beraber değişik bir girişim nasıl yaparız diye düşündük. Finans, teknoloji ve emlak alanındaki uzmanlıklarımızı birleştirerek  girişimciliğe soyunduk. 


Hizmetler tek noktada 

İngiltere’de pek çok fazla emlakçı ve emlak sitesi var fakat tüm hizmetleri bir arada sunan site bulunmadığı farkettik. Plentific.com’u kurduk. 2012’den bu yana üzerinde çalışıyoruz. İki buçuk haftadır da etkin hale geldi.” 

İngiltere genelinde ve özellikle Londra’da konutların çok fazla pahalı ve konut alma sürecinin çok fazla meşakkatli olduğunu dile getiren Kazan, şunları belirtti: “Ülkede konut alma süreci çok fazla karmaşık, Türkiye’deki kadar kolay değil. Meblağlar büyük. Ev alırken, eksperler, mortgage uzmanları, danışmanlarla çalışmanız lazım geliyor. Hareketli ve devinimi olan bir sektör. Açığı görerek sitemizi geliştirdik.” 

Emre Kazan,  emlak denince ilk akla gelen web sitelerinden biri olmak istediklerini kaydederek, şimdilik yurtdışına açılmayı düşünmeseler de gereksinim olması halinde benzer siteyi Türkiye’de de kurabileceklerini ifade etti.    


Fiyatlar 500 bin sterlinden başlıyor  



Dünyadan her ülkeden olduğu gibi Türklerin de İngiltere’de konut almaya ilgi duyduğunu dile getiren Emre Kazan, şunları belirtti: “İngiltere’de senede bir milyon adet konut alım satımı yapılıyor. İngiltere genelinde fiyatlar 250 bin Sterlin’den, Londra’nın merkezinde ise 500 bin Sterlin’den başlıyor. Türklerden de çok fazla talep var. Üst düzeyde satın alma yapan Türkler genel itibarla semt olarak Fulham, Chelsea, Knightsbridge, Hamstad gibi yerleri tercih ediyor.”



Hanife Baş/Milliyet




Geri Dön