Teknoloji

POCO yaptı yapacağını! Bu kadar ucuza telefon kalmadı sanıyorduk! POCO C51 sahneye çıktı! 

Bugün, Hindistan'da gerçekleştirilen bir lansmanda Poco, yeni modeli olan Poco C51'i tanıttı. Poco C51'in özellikleri ve fiyatı ise şöyle... Bugün, merak uyandıran sızıntılarla gündeme gelen POCO C51 modelini tanıttı

POCO, Xiaomi'nin bir yan kuruluşu olarak akıllı telefon ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bugün, merak uyandıran sızıntılarla gündeme gelen POCO C51 modelini tanıttı. Düşük fiyatıyla dikkat çeken bu cihazın özellikleri ve fiyatı da açıklandı.

POCO C51 özellikleri ve fiyatı!

POCO C51, bütçe dostu bir akıllı telefon olarak tasarlanmıştır. Cihaz, 6.52 inç boyutunda ve 720 x 1600 piksel çözünürlüğünde HD+ IPS LCD bir ekrana sahiptir. Bu ekran, 120 Hz yenileme hızı ve 400 nit parlaklık seviyesi sunar. Ayrıca, inç başına düşen piksel sayısı olan piksel yoğunluğu 269 ppi'dir.

Cihazın performansı, MediaTek tarafından üretilen 12 nm fabrikasyon sürecinden geçen Helio G36 işlemci tarafından sağlanır. Bu yonga seti, dört adet 2.2 GHz hızında Cortex-A53, dört adet 1.7 GHz hızında Cortex-A53 ve PowerVR GE8320 GPU birimlerinden oluşur.

POCO C51, arka tarafında 8 Megapiksel ana kamera ve 0.08 Megapiksel derinlik sensörü bulunan çift kamera modülüne sahiptir. Ön kısımda ise su damlası şeklindeki çentikte 5 Megapiksel bir özçekim kamerası bulunur. Her iki kamera ile de 1080p çözünürlükte 30 FPS video kaydedebilirsiniz.

Cihaz, 5000 mAh kapasiteli bir bataryaya sahiptir ve 10W hızında şarj edilebilir. Ayrıca, 4 GB RAM (+3 GB sanal RAM) ve 64 GB dahili depolama alanına sahiptir. Depolama alanınızı artırmak isterseniz, microSDXC kart kullanarak kapasiteyi yükseltebilirsiniz. POCO C51, kutudan Android 13 (Go) tabanlı MIUI işletim sistemi ile birlikte gelir.

Hindistan'da piyasaya sürülen POCO C51 modeli, parmak izi okuyucusu, microUSB 2.0 yuvası ve 3.5 mm kulaklık girişi gibi özelliklere sahip. Ayrıca Bluetooth 5.0 ve GPS bağlantıları da mevcut. Fiyatı ise 104 dolar olarak belirlendi. Vergiler hariç Türkiye için yaklaşık 2 bin TL tutarında olan bu fiyat, akıllı telefon pazarındaki diğer modellere kıyasla oldukça ucuz olduğunu gösteriyor. Henüz POCO C51'in Türkiye'de satılıp satılmayacağı bilinmiyor.

Güncelleme desteği biten Xiaomi modelleri – Nisan 2023 Günlenlenmiş liste!
iPhone'dan bile pahalı Xiaomi telefon! Xiaomi 13 Ultra'nın tanıtım tarihi belli oldu!
Beklenen güncelleme sonunda Galaxy A53 5G için yayınlandı!