Polat Renaissance Oteli’nin kayak pistine kar makineleri yerleştirildi!
Erzurum Palandöken’deki 5 yıldızlı Polat Renaissance Oteli’ nin kayak pistine 40 bin metreküp kapasiteli suni kar göleti ile 33 noktaya yeni suni kar makineleri yerleştirildi...
Erzurum Palandöken’deki 5 yıldızlı Polat Renaissance Oteli’nin kayak pistine 40 bin metreküp kapasiteli suni kar göleti ile 33 noktaya yeni suni kar makineleri yerleştirildi.
Polat Holding, bunun için 5 milyon lira harcadı. Erzurum için para harcamaya devam edeceklerini söyleyen Erzurum Aşkaleli Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, “Anadolu’daki şehirlerin Kayseri, Antep gibi kaplan olması için işadamlarının doğdukları şehre vefa göstermeleri gerekiyor. Erzurum’da doğmuş işadamları, sermayelerinin yüzde 10’unu Erzurum’a getirse bu şehri kimse tutamaz.” dedi. İbrahim Polat, Erzurum’un 30 yıl önce ülkenin önde gelen şehirleri arasında yer almasına karşın şimdi epey gerilerde kalmasını ‘vefasızlığa’ bağladı.
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, İstanbul Ulus’ta sahibi oldukları bir arsayı Mahmutbey’deki 212 AVM’nin yakınındaki bir arsa ile takas ettiklerini, buraya otel yapacaklarını açıkladı. “Yapmayı planladığımız otel 34 katlı olacak.” diyen İbrahim Polat, oteldeki oda sayısını ise 500 olarak açıkladı ve inşaatın nisan ayında başlayacağı bilgisini verdi. 10 bin kişiye iş verdiklerini söyleyen Polat, oğlu Adnan Polat’ın ise şu sıralar Piyalepaşa’daki 80 dönümlük kentsel dönüşümle ilgilendiğini ifade etti.
Erzurum’daki kış turizmi de giderek büyüyor. Erzurum’da 6 bin 500 yatak kapasitesi bulunuyor. Bunun 3 bin 500’ü özel sektörün elinde. Bu özel sektör kapasitesinin 2 bin 500’ü ise Palandöken’de yer alıyor. Palandöken’in ilk beş yıldızlı oteli Renaissance Polat Erzurum Hotel Genel Müdürü Bora Kanber, Palandöken’de sayısı 23’e çıkan suni kayak pisti ve 4 adet doğal pist bulunduğunu söyledi. Kanber, suni karlama sistemi ve yeni pistleri devreye alarak Renaissance Polat Erzurum Hotel’indeki Polonya, Rusya ve İran’dan gelecek turist sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise, “Organize sanayi bölgemizde parsel satın almış işadamları oralarda hem hiçbir şey üretmiyor hem de yerlerini üretecek insanlara satmıyor. Bu mantık devam ettikçe Erzurum sanayileşemez.” açıklaması yaptı. Erzurumlu bir enerji şirketinin merkezdeki organize sanayi bölgesinde 40 bin dönüm yeri bulunmasına rağmen ne üretim yaptığını ne de başkasına ücret karşılığı verdiğini söyleyen Vali Altıparmak, “Bırakmıyorlar ki atıl durumdaki yerlerinde heyecanlı yeni yatırımcılar bir şeyler üretsin, istihdam sağlasın.” diye konuştu. Vali’ye göre bu durum sebebiyle 2013 yılı cazip teşviklerini Erzurum kaçırdı, ikinci sanayi bölgesi de 15 yıldır faaliyete geçirilemedi. İbrahim Polat gibi yatırımcıların şehrin ekonomisini dirilteceğini belirten Vali Altıparmak, Erzurum’a maden, taş ve mermer alanında yatırımı yapılabileceği bilgisini verdi.
Vali Altıparmak, “Erzurum’da kış turizmi önemli bir yerde. Sadece gündüz değil gece kayağı yapmak ve Türkiye’nin en uzun pistlerine sahip olması nedeniyle her kesimin ilgi odağı oluyor. Uçaktan indikten 10 dakika sonra piste çıkma imkânı başka bir yerde yok. Erzurum’da bulunan Konaklı ve Palandöken kayak merkezleri Türkiye’nin göz bebeği.” dedi. Altıparmak’a göre Palandöken ve Konaklı’nın yerli ve yabancı ziyaretçileri zamanla artacak.
Zaman Gazetesi