29 / 04 / 2024

Polatlı Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binası yıl sonunda tamam!

Polatlı Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binası yıl sonunda tamam!

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı ilahiyat fakültesi binasını yıl sonunda tamamlayıp, Gazi Üniversitesine teslim edeceklerini söyledi.




Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı ilahiyat fakültesi binasını yıl sonunda tamamlayıp, Gazi Üniversitesine teslim edeceklerini söyledi.

Polatlı’nın kendi adını taşıyan müstakil bir üniversite için topyekün mücadele verdiğini hatırlatan Başkan Yıldızkaya, ‘’Gazi üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Şehrimizde yıllardır eğitim veriyor. Belediyemiz Şehitlik kaşında yükselen İlahiyat Fakültesi binasını yüzde 52 seviyesine getirdi. Bu çalışma tempomuzla binayı yılsonuna tamamlayıp, Gazi üniversitesine devredeceğiz. Gölbaşında 1500’ün üzerinde öğrenciyle eğitimine devam eden Polatlı Meslek Yüksekokullarının da Hacettepe Üniversitesinin boşaltmakta olduğu binada eğitim vermesi için çalışmalar yürütüyoruz. Zaten Gazi Üniversitesi Polatlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu. Polatlı’da üniversite kurulması için gerekli olan 3 fakülte ve meslek yüksekokulları şartı sağlanmış oluyor. Polatlımızın adını taşıyan üniversitenin kurulması en kısa zamanda gerçekleşecektir’’ dedi.

İLAHİYAT BİNASINI YILSONUNA TAMAMLIYORUZ

Gazetecilere Polatlı üniversite idealinin gerçekleşmesi için yaptıklarını anlatan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya şunları söyledi:

‘’ Polatlı’nın üniversiteleşme çalışmaları malumunuz şu anda Polatlı’mızda Gazi Üniversitemize bağlı Fen-Edebiyat Fakültemiz bilfiil hizmet veriyor ve mezunlar verdi. Yine bildiğiniz gibi İlahiyat Fakültemizin inşaatı devam ediyor şu anda inşaatımız %52 seviyesindedir. Allah’tan bir mani gelmez ise yılsonuna binayı tamamlayıp, Gazi Üniversitemizin hizmetine sunmayı planlıyoruz.’’

-İLAHİYAT POLATLI’DA 2017-2018 EĞİTİM DÖNEMİNDE EĞİTİME BAŞLAYACAKTIR-

Bu da şu demektir: önümüzdeki 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Polatlı’da İlahiyat Fakültesi hizmet vermeye başlayacaktır. Tabii bunun yanında malumunuz Hacettepe Üniversitesinin Polatlı’dan çekilmek ile ilgili bir kararı var hatta bu karar sadece Hacettepe’ye ait bir karar değil Ankara’daki büyük üniversitelerin aralarında yapmış oldukları protokol gereği her üniversite belli ilçelerden, şehirlerden çekilerek görev ve sorumluluklarını bir başka üniversiteye devrediyor.  Dolayısıyla şu anda Polatlı Belediyesine ait belediyemize ait binada Hacettepe üniversitesi meslek okulları faaliyet gösteriyor. Zaten birkaç yıldan beri de öğrenci almıyor, mezun vermiyor. Daha doğrusu ara sınıflar mezun vermiyor.’’

GÖLBAŞI’DAKİ POLATLI MESLEK YÜKSEKOKULU 2. YARIYA ŞEHRİMİZE GELEBİLİR

 Gazi üniversitemizin yeni seçilen rektörü ile görüştüm. Sayın Prof. Dr. İbrahim Uslan Bey kendisi çok sıcak karşıladı bizi ve Polatlı’nın üniversiteleşme hedeflerini niyetlerini yakinen biliyor daha önce rektör yardımcısı olarak görev yapmış. Ben kendisine Hacettepe üniversitesinin bu yıl itibari ile çekilmesi halinde, binayı boşaltması halinde bizim Gölbaşında bulunan Polatlı Meslek Yüksekokulunun taşınıp taşınamayacağını sordum. O da ‘eğer taşınırlarsa bu binayı bize teslim ederlerse biz çok hızlı bir şekilde belki bu dönem belki ikinci yarıyıla yetiştirebiliriz’ dedi.

HACETTEPE GİDİYOR,  GAZİ ÜNİVERSİTESİ YENİ OKULLARIYLA GELİYOR

Dolayısıyla bende bu karardan çok memnun oldum; Hacettepe Üniversitesi rektöründen randevu talep ettim inşallah önümüzdeki hafta başında da Hacettepe Üniversitemizin rektörü ile görüşerek burada ki öğrencilerin Ankara’daki başka okullara naklini talep edeceğiz. Ben bunun Polatlımız açısından bir kayıp olarak değerlendirmiyorum. Daha önce bundan 5-6 ay öncede kamuoyunun gündemine gelmişti Hacettepe’nin buradan öğrencilerini çekiyor olması ile Gazi Üniversitemiz olayı sahipleniyor ve daha çok öğrencinin Polatlı’ya gelmesini sağlamış oluyoruz. İnşallah bununla ilgili önümüzdeki hafta ben size daha detaylı bilgi verme fırsatı bulacağım.

POLATLI ÜNİVERSİTESİ İÇİN 2000 DÖNÜM  SAHAYI KAMPÜS ALANI İLAN ETTİK

Tabi bunun yanında bizim uygulamalı bilimler fakültesi ile ilgili de kararımız da çıkmış durumda. Tabii asıl olan burada siyasi iradenin tasarrufu ile bir Polatlı Üniversite kurmuş olmasıdır. bununla ilgili bir karar alınması halinde zaten üç fakülte şartı oluştuğundan, gerekli meslek yüksekokullarında v var olduğunu varsaydığımız da ve 2000 dönümlük bir arazimizin de kampüs olarak ilanıyla Polatlı’nın üniversite şehri olması konusunda çok fazla engel kalmıyor. Ben önümüzdeki yıl için çok iyimser düşünüyorum,  konuyu. İnşallah kısa sürede Polatlı müstakil kendi adını taşıyan bir üniversiteye kavuşacak diye düşünüyorum.’’



Polatlı Belediyesi


Geri Dön