Kent Haberleri

Polis, başkomiser temmuz maaş zammı ne kadar olacak? Polis maaşlarına zam gelecek mi?

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte polis ve başkomiser maaşları merak ediliyor. Peki, Polis, başkomiser temmuz maaş zammı ne kadar olacak? Polis maaşlarına zam gelecek mi? İşte detaylar...Bu kapsamda haziran ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu ortak mutabakatla 1 Temmuz 2023 yılından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti net 11 bin 402 TL olarak açıklamıştı

Temmuz ayında ilk belirlenen maaş asgari ücret oldu. Bu kapsamda haziran ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu ortak mutabakatla 1 Temmuz 2023 yılından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti net 11 bin 402 TL olarak açıklamıştı.

 

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra ise memur, emekli ve diğer personellerin maaşları yeniden hesaplanacak. Peki, polis, başkomiser, komiser maaş zammı Temmuz 2023 ne kadar olacak? İşte yanıtı…

Sabah Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, TUİK tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon oranı bu hafta netlik kazanacak. Enflasyon rakamları ile refah payı hariç zam oranı belli olcak. Sonrasında ek zam düzenlemeleri devreye girecek. Yasal düzenleme ile en düşük memur maaşı 22.000 TL'ye çıkarılacak.

Zamlı polis, başkomiser maaşları 2023 yılının ikinci yarısına girdiğimiz ay itibariyle gündemde yer almaya başladı. Enflasyon rakamları ile refah payı hariç polis maaş zammı Temmuz 2023 itibariyle belli olacak. Temmuz ayında polis, başkomiser, komiser maaşlarına ne kadar zam yapılacak sorusu gündemde sorgulanmaya devam ediyor.

 

POLİS MAAŞLARI TEMMUZ AYINDA NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaş zammının temmuz ayında netleşeceğini ve en düşük memur maaşının 22 bin Türk Lirası olacağını kaydetmişti. Memur maaşları derece ve kıdeme göre farklılık göstermektedir.

Geçen sene Temmuz ayında yapılan zam ile beraber 8/1 derecesinde görev alan polis memuru maaşı 13,747 Türk Lirası olarak hesaplanırken bu kapsamda bu yıl ocak ayında hesaplanan en düşük polis memuru 18,235 lira oldu.

Polis, komiser ve başkomiser maaşları henüz belli olmadı. 5 Temmuz Çarşamba günü TÜİK'in açıklayacağı Mayıs ayına dair enflasyon verisinden sonra ara zamlı memur maaşları hesapanacak. Konuya dair yeni bilgiler geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

 

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI AÇIKLAMASI

Bakan Işıkhan, en düşük memur maaşının 22.000 lira olacağını ve düzenlemenin temmuz ayında TBMM'den geçeceğini açıkladı.

En düşük memur maaşı şu an 12.632 lira seviyesinde. Bu tutar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda 22 bin liraya çıkarılacak. Bu durumda en düşük memur maaşına yaklaşık yüzde 74 oranında zam yapılmış olacak.

Öğretmen, polis, hemşire ve diğer meslek gruplarına yüzde 30, 40 ve 50 oranında zam yapılması kapsamında maaşlar şu şekilde olacak:

Polis memuru mevcut Ocak zammı ile beraber 18 bin 235 Türk Lirası maaş alıyor. Temmuz zam oranı

Yüzde 30 olması halinde yeni maaşı 23 bin 706 lira olacak,

Yüzde 40 zam olması halinde yeni maaşı 25 bin 529 lira olacak.

Yüzde 45 zam olması halinde yeni maaşı 26 bin 441 lira olacak.

Yüzde 50 zam olması halinde yeni maaşı 27 bin 353 lira olacak.

Başkomiser memuru mevcut Ocak zammı ile beraber 20 bin 873 lira maaş alıyor. Temmuz zam oranı

Yüzde 30 olması halinde yeni maaşı 27 bin 135 lira olacak,

Yüzde 40 zam olması halinde yeni maaşı 29 bin 222 lira olacak.

Yüzde 45 zam olması halinde yeni maaşı 30 bin 266 lira olacak.

Yüzde 50 zam olması halinde yeni maaşı 31 bin 130 lira olacak.

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın