Kent Haberleri

Polis maaşı 2023'te ne kadar olacak? En düşük ve en yüksek polis maaşı kaç lira olacak? Tek tek hesaplandı! 

2023 yılı polis maaşları asgari  ücretin açıklanmasıyla beraber yeniden gündeme geldi. Polis maaşları görev yapılan yıla ve görev yapılan bölgeye göre değişiyor. Peki polis maaşı 2023'te ne kadar olacak? En düşük ve en yüksek polis maaşı kaç lira olacak? Tek tek hesaplandı!  Memur Maaşı zamlarında olduğu gibi polis maaşlarında da zam yapılırken enflasyon göz önüne alınıyor

Kamu kurumlarında memur olarak görev yapan binlerce çalışan merakla asgari ücret zammının açıklanmasını bekliyordu. Memur Maaşı zamlarında olduğu gibi polis maaşlarında da zam yapılırken enflasyon göz önüne alınıyor. 

TÜİK tarafından Kasım ayında açıklanan enflasyon verilerine göre polislerin alacağı zam oranları yavaş yavaş kesinleşiyor. Açıklanan son 5 aylık rakamlara göre yıllık enflasyon 84,39’a ulaştı.

Kamu kurumlarında çeşitli görev ve pozisyonlarda çalışanlara verilecek enflasyon farkı da 2 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak rakamlarla belli olacak. 

2023 yılı polis maaşları asgari ücretin açıklanmasıyla beraber yeniden gündeme geldi. Polis maaşları görev yapılan yıla ve görev yapılan bölgeye göre değişiyor.

Peki polis maaşı 2023'te ne kadar olacak? En düşük ve en yüksek polis maaşı kaç lira olacak? Tek tek hesaplandı! Hemen bakın!

POLİS MAAŞI NE KADAR OLCAK? 2023 POLİS MAAŞI BELLİ OLDU MU? 

Polis maaşlarına, Temmuz ve Ocak ayı olmak üzere yılda iki defa zam yapılıyor. TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyonu 2.88 oldu. Enflasyon yıllık bazda 84,49’a yükselirken; Aralık ayı verileri açıklanmamışken, memurların alacağı fark yüzde 15.11 olarak belirlendi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu kapsamda 8/1 derecesinde görev alan polis memur 2022 yılının Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 13 bin 752 Türk Lirası maaş alıyordu. Enflasyon farkına göre yüzde 15.11 oranında zam yapılması halinde, bu rakam Ocak 2023 itibarıyla 15 bin 829 Türk Lirası olacak.

Aralık ayında TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamları kapsamında memurların alacağı zam oranı kesinleşecek. Böylece polis maaşları da belli olacak. 

Maaş hesaplamalarına bölgesel ödemeler dahil edilmiyor. Bu nedenle rakamlar farklılık gösterebiliyor. 

Asgari ücretten fazla maaş alanlar şaşkına döndü! Maaşlara yeni yılda ne kadar zam gelecek? Uzman isimden şok açıklama!

Başvurusu onaylanan PTT'den hemen 650 TL alıyor! Ödemelere zam gelecek mi? 2023'te çocuk parası ne kadar olacak? 

Gram altının 7 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı! Altını olanların resmen dünyası başına yıkıldı! Hemen bakın!