Kent Haberleri

Polisan'ın Pendik arazisinin değeri 3'e katlandı!

Polisan Holding'in Pendik arazisinin değeri yapılan değerlemeye göre 1 milyar TL'yi aştı. Geçtiğimiz yıl söz konusu arazinin değeri 329 milyon liraydı.

Polisan Holding, finansal tablolarında yer alan Pendik'teki arsasının yeni değeri hakkında Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı.

Polisan Holding'in konsolide finansal tablolarında yatırım amaçlı gayrimenkul olarak muhasebeleştirilen, şirketin bağlı ortaklığı olan Poliport'a ait Pendik İlçesi Yayalar mahallesi 10724 Ada 2 Parsel; 10723 Ada 3 ve 4 Parsel ve yine Poliport ve Polisan Holding'e ait Şeyhli Mahallesi Örenler Mevkii 10722 Ada 2 Parse'de bulunan "Pendik Arazisi"nin değerlemesinin yapıldığını belirtildi. "Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı bir gayrimenkul değerleme şirketi tarafından gerçekleştirilmekte ve değer artışları konsolide finansal tablolarımızda yatırım faaliyetlerinden gelirler altında gösterilmektedir" denilen açıklamada, söz konusu yatırım amaçlı gayrimenkulün 31 Aralık 2021 tarihli finansal tablolarımızdaki değerinin 329 milyon 738 bin 449 TL olduğu kaydedildi. Pendik arazisinin 2022 yılı değerlemesinin Asal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından yapıldığı kaydedilirken, hazırlanan gayrimenkul değerleme raporuna göre, Pendik arazisinin piyasa değerinin 1 milyar 210 milyon 980 bin TL olarak tespit edildiği kaydedildi.

Gayrimenkul projesi bu yıl başlayacak

Şirketten daha önce KAP'a yapılan açıklamada; Polisan Holding ve bağlı ortaklığı Poliport Kimya San. ve Tic. A.Ş. ("Poliport") ile DOP Yapı Mimarlık İnşaat Gıda Turizm Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti. ve DAP Yapı İnşaat San. ve Tic. A.Ş. Ortak Girişimi ("Ortak Girişim") arasında Gayrimenkul Satış Vaadi ve Arsa Payı ve Hasılat Karşılığı İnşaat Yapımı sözleşmesi imzalandığı bildirilmişti. Yapılan açıklamada, imzalanan sözleşme ile Poliport'a ait Pendik İlçesi Yayalar mahallesi  10724 Ada 2 Parsel; 10723 Ada 3 ve 4 Parsel ve yine Poliport ve Polisan Holding'e ait Şeyhli Mahallesi Örenler Mevkii 10722 Ada 2 Parsel üzerinde geliştirilecek Pendik Projesinin hasılatı taraflar arasında yüzde 26,5 Poliport ve yüzde 73,5 Ortak Girişim oranıyla paylaşılacağı kaydedilmişti. Söz konusu projenin lansmanının ve projeden satışlarının 2023 yılı içinde başlaması bekleniyor.