30 / 04 / 2024

Polonezköy'de yapılaşma tehlikesi!

Polonezköy'de yapılaşma tehlikesi!

1994'te "Tabiat Parkı" statüsüyle korumaya alman Polonezköy için "Koruma Amaçlı İmar Planı" hazırlandı



Beykoz Belediyesi'nin 16 Ekim'de düzenlediği "koruma planı" tanıtım toplantısında, mevcut köy yollarının genişletileceği, yeni yolların ve otoparkların yapılacağı, büfe, kafe, manej gibi yeni yapılara izin verileceği ortaya çıktı.

İstanbul'un sayılı rekreasyon alanlarından olan, barındırdığı memeli hayvan ve göçmen kuş türleriyle, bitki zenginliğiyle 10 milyonluk koca metropolün ortasında bir yeşil inci olan Polonezköy, "rant zihniyetinin kurbanı olmak üzere. Ormanlarıyla İstanbul'un havasını da temizleyen Poloezköy'ün imara açılması, iklim değişikliği tartışmalarının küresel gündemi belirlediği bir çağda, büyük tepki çekti.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak "Tüm dünyada megakentlerin çevresindeki yeşil alanların hem iklim değişikliğiyle mücadelede, hem de su havzalarının korunması bakımından çok büyük değer taşıdığı günümüzde, Polonezköy'de Koruma Amaçlı İmar Planı'nm yapılaşmanın önünü açması çelişkili bir durum yaratmaktadır" dedi. WWF Türkiye tarafından yapılan açıklamada Polonezköy Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin imar planına yöneük itirazlarına destek verildiği, planlama sürecinin katılımcı ve şeffaf olması gerektiği belirtildi.
Gazete Habertürk


Geri Dön