Otomobil

Porsche'un halka arz fiyatı dudak uçuklattı! İşte detaylar!

Dünyaca ünlü lüks araç üreticisi Porsche'un halka arzına ilişkin detaylar belli oldu. İşte merak edilen detaylar!Porsche'un halka arz fiyatı dudak uçuklattı! İşte detaylar!

Volkswagen, lüks araç üreticisi Porsche AG'nin halka arzında talep toplama fiyat aralığını duyurdu. Porsche'un halka arz fiyatı dudak uçuklattı!

 İşte detaylar!

Porsche'un halka arz fiyatı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, halka arz fiyat aralığı 76,50 ile 82,50 euro olarak tespit edildi. Halka arzın bu fiyat aralığının üst sınırından gerçekleşmesi durumunda Porsche AG'nin toplam piyasa değeri 75 milyar euro olacak.

Volkswagen’in Porsche’nin halka arzından 9.4 milyar euroya varan gelir elde etmeyi hedefliyor. Bekletilerin gerçekleşmesi durumunda Avrupa’da 10 yıldan fazla sürenin, Almanya tarihinin ise en büyük ikinci halka arzı yapılmış olacak. Toplam 113 milyon 875 bin Porsche AG hissesi halka arz edilmeyi bekliyor. Halka arz edilecek hisselerin oy hakkı olmayacak. Volkswagen’in lüks aracı Porsche AG hisselerinin 29 Eylül tarihinden itibaren Frankfurt Borsası'nda işlem görmeye başlamalarının planlandığını da bildirdi. Halka arzın bir önceki değerlemesi de 85 milyar euro olarak belirlenmişti.