03 / 05 / 2024

Portekiz'den ev almanın avantajları neler?

Portekiz'den ev almanın avantajları neler?

Portekiz ve ülkenin başkenti Lizbon, kültürlerine yakın bir bölgede yaşamak veya yatırım yapmak isteyen Türk vatandaşlar için de bir cazibe merkezi oldu.



 

Avrupa gayrimenkul pazarında yüksek kira getirisi ve değer artış potansiyeline sahip alternatifleri arasında yer alan Portekiz ve ülkenin başkenti Lizbon, kültürlerine yakın bir bölgede yaşam veya yatırım yapmak isteyen Türkler için de bir cazibe merkezi oldu.

Portekiz’in en büyük gayrimenkul geliştiricisi olan Libertas & Portekiz’de Ev dün gerçekleştirdiği toplantıda Portekiz’de yaşam ya da yatırım amaçlı gayrimenkul edinimi avantajlarını masaya yatırdı.

Portugal for Living etkinliğine Portekiz Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Celeste Mota ve Libertas Uluslararası Satış Direktörü Lisette de Almeida da katıldı. Koleksiyon Tarabya Kampüsü’nde yapılan etkinlikte Koleksiyon’un Portekiz açılımına ilişkin ipuçları da Yönetim Kurulu Başkanı Doruk Malhan tarafından aktarıldı.

Portekiz den ev almanın avantajları neler?

500 bin Euro’luk yatırıma Golden Visa ve AB vatandaşlığı hakkı

Golden Visa veren ülkeler arasında Portekiz, Türkiye’deki düzeni bozmadan, 1 senede sadece 7 gün ülkede kalarak vatandaşlık sürecini tamamlamaya olanak sağlıyor. Müşteriye uzun soluklu hizmet sunan Portekiz’de Ev, Golden Visa amaçlı konut alımında konut seçimi, banka işlemleri, yasal başvuru süreci, gayrimenkulün işletilmesi ve satış sonrası hizmetler de dahil olarak bu süreci de yönetiyor. Sürecin her aşamasında kendi dilinde etkin destek alan yatırımcılar, Portekiz’de Golden Visa & AB vatandaşlığı konularında da istedikleri an kişisel danışmanlık alıyor. 

Avrupa’da oturum ve çalışma iznini kapsayan Golden Visa’ya başvuru şartı olarak toplam 500 bin Euro’luk bir veya birden çok gayrimenkul yatırımı yapılması gerekiyor. Golden Visa, başvuru yapan vatandaşın yanı sıra, eşini, 18 yaşını doldurmamış çocuklarını, 18 yaş üzeri çalışmayan, eğitim hayatına devam eden ve bekar olan çocuklarını, hatta belli şartlarla ebeveynlerini de kapsıyor. Portekiz'de oturma ve çalışma izni sağlayan Golden Visa, Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkını da kapsıyor.

Ucuz maliyetle yüksek yaşam konforu

Kültür yapısı, şehir manzaraları, hatta insanları ile ‘İstanbul’un ikizi’ olarak adlandırılan Portekiz Lizbon, yatırım ve yaşam için de Türk vatandaşların da ilgisini çekiyor. Lizbon’un yedi tepeli oluşu, içinden geçen nehirle İstanbul gibi iki yakaya bölünmüş olması, köprüleri, yemek kültürü, suç unsurlarının en aza indirgenmiş olması ve aile yaşamı Türkleri kendi vatanlarındaymış gibi hissettiriyor. Ayrıca, ucuz maliyetli yüksek yaşam konforu ile öne çıkan Lizbon, eğitim olanakları, iş fırsatları ve sağlık hizmetleri ile de dikkat çekiyor. 


Globalleşen dünyada yurtdışı konut alımlarında artış yaşanıyor

Libertas’a bağlı aracı kurum olarak Portekiz’in farklı bölgelerinde farklı özelliklere sahip, getiri ve değer artışı potansiyeli yüksek projelerle ilgili mülk edinimi ve süreç yönetimi konusunda danışmanlık hizmeti veren Portekiz’de Ev, Türkiye’deki yatırımlara da alternatif yaratıyor. Ağırlıklı olarak Portekiz Lizbon’da proje hayata geçiren Libertas, aynı zamanda Seixal ve Algarve bölgelerinde oldukça aktif. Hayata geçirilen projelerin yüzde 80’inin proje süresince satışları tamamlanıyor. Bağlı bulunduğu gayrimenkul geliştiricisi Libertas harici diğer tüm projeler için de danışmanlık hizmeti veren Portekiz’de Ev, özellikle çocuklarının geleceğine ülke dışında bir alternatif arayan yatırımcıların da ilgisini çekiyor. 

Kira garantili turistik projeler 


Turizm amaçlı kullanılan projelerde yatırımı özellikle Golden Visa almak isteyen, yaşadıkları şehri terketmeden garanti kira geliri elde etmeyi hedefleyen genç aileler tarafından tercih ediliyor. Garanti kira gelirinin yanı sıra gayrimenkul değer artışı muhafaza etmeye olanak sağlayan turizm projeleri uzaktan yönetim derdi olmadığı için yabancı yatırımcının ilgisini çektiği gibi, Portekiz’lilerin de tercih ettiği yatırım aracı olarak da ön plana çıkıyor. Portekiz genelinde konut fiyat endeksi 2016'dan 2017 yılına kadar yüzde 10 artış gösterirken turizm amaçlı kullanılan projelerde buna ek olarak yılda yüzde 4 kira getirisi 10 gün kullanım hakkı ile Avrupa'da kolay yatırım yapılabiliyor. 


http://portekizdeev.com/


Geri Dön