08 / 05 / 2024

Poyraz Mühendislik'ten kimyasalsız arıtma tesisi!

Poyraz Mühendislik'ten kimyasalsız arıtma tesisi!

Arıtma tesisleri yapımı ve bakımı, anahtar teslim uygulamalar ile çevre danışmanlığı hizmeti veren Poyraz Mühendislik, yüzme havuzlarında kimyasal kullanımını ortadan kaldırmaya yönelik Ar-Ge çalışmalarım sürdürüyor.



 

Mersin'de yüzme havuzu ve arıtma tesisleri yapımı ve bakımı, anahtar teslim uygulamalar ile çevre danışmanlığı hizmeti veren Poyraz Mühendislik, yüzme havuzlarında kimyasal kullanımını ortadan kaldırmaya yönelik Ar-Ge çalışmalarım sürdürüyor. Çalışmaların, iki üniversite ve bir özel laboratuvarla yaklaşık beş aydır sürdürdüğünü anlatan Poyraz Mühendislik ortağı  "Bu sistem, Avrupa ve Amerika'da yıllardır kullanılıyor, Türkiye'de ise çok yaygın değil. Yaz aylarında sonuç almayı beklediğimiz Ar-Ge çalışmaları tamamlandığında, bu cihazı ithal ürünlere göre yüzde 50'nin altında fiyatla satışa sunabileceğiz" dedi. 

2015 yılında deneme amacıyla cihazlarını birkaç havuza yerleştireceklerini bildiren iki yıl gözlemleyip olumlu sonuç almaları halinde Mersin'de seri üretime başlamayı planladıklarını ifade etti. Hedef pazarı, yurt geneli olarak açıklayan Özgün Kurtoğlu ile birlikte çevre mühendisi olmamızın da etkisi ile çevreye duyarlı ürünler kullanmaya büyük özen gösteriyoruz. Ar- Ge fikrimiz de böyle doğdu. Kanserojen madde içeren kimyasalların kullanımını azaltmak istiyoruz. Havuz suyu arıtmasında bunu sağlamaya yönelik çalışıyoruz " dedi. 

"Yüzde 70'in üzerinde büyüdük" Geçen yıl müşteri portföyünü yüzde 70'in üzerinde artırdıklarını söyleyen , "Mersin pazarında adı geçen birkaç firmadan biriyiz. Bu yü istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz. önceki yıl ihracata da başladıklarım açıkladı. Yurtiçinde ise Mersin'in yanı sıra Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'ya da hizmet verdiklerini dile getiren Kurtoğlu, Türkiye'deki ağırlıklarını artırmak istediklerini söyledi. 

Hedef, havuz yapı marketi açmak Geçen yıllara kıyasla bu yü fuar katüımlarına daha da ağırlık vereceklerini ifade eden  "Zaman zaman yurtdışı fuarlara da ziyaretçi olarak katılıp, sektördeki gelişmeleri takip ediyoruz. Ayrıca bu fuarlarda sektörümüzle ügüi ekipman bayüikleri de alıyoruz. 

Bayilik sayüarını artırmayı planlıyoruz. 

Mersin'de lüks konutların giderek arttığına dikkat çeken Kurtoğlu, "Paralelinde havuzlu konuta olan talep de artıyor. 

İnşaat sektöründeki gelişme ya da gerileme bizleri doğrudan etkiliyor. Müteahhidin beklentisini karşüayan bir fiyat aralığım sağladığımızı ve bu nedenle de tercih edüdiğimizi düşünüyorum" dedi. 

 

 

Dünya Bölge


Geri Dön