Genel

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur?

Prefabrik ev yaptırmak isteyip ancak durumu olmayan kişiler, prefabrik ev desteği için belli başlı sorular sormaktadır. İşte o detaylar!Peki Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur? İşte merak edilen ayrıntılar!

Prefabrik ev yardımını devletten almak isteyen vatandaşların yapması gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Peki Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur? İşte merak edilen ayrıntılar!

PREFABRİK EV DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Aileler yalnızca prefabrik yardımı değil istedikleri takdirde eski ve bakımsız evlerinin bakımı ve onarımı, afette kaybettikleri eşyalarını tekrardan almak için nakit yardımı gibi konularda da devletten destek talebinde bulunabilirler. İhtiyaca göre ve yardım için belirlenen kriterlere sahip olunması kaydı ile ev onarımlarında 75.000 TL, prefabrik ev yapımlarında da 150.000 TL, betonarme ev yapımlarında 200.000TL'ye kadar destek gerçekleştirilebiliyor.

Barınma yardımı, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır. Ancak bu yardımların yapılabilmesi için bazı noktaların aydınlatılması gerekmektedir. İşte o noktalar da şunlardır;

18 yaş üstü aile bireylerine verilen prefabrik konut yardımı için hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az yani 2022 yılı için 1.833,45-TL olmakla üzere yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak gerekmektedir.

PREFABRİK EV YARDIMI İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

Prefabrik ev yapımı yardımı için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor.

PREFABRİK EVLER NASIL YAPILARDIR? PREFABRİK EVLER TAŞINMAZ MIDIR?

Prefabrik evler taşınabilir yapılardandır. Prefabrik evler sökülerek başka bir yere götürülüp monte edilebilir. Bu noktada bazı parçalar sökülme aşamasında kullanılamaz hale gelebilir ama her ne olursa olsun parçaların tedarik edilebilme yeniden alınma şansı da bulunmaktadır.

TOKİ başvuru para iadesine dair detaylar! TOKİ'ye yatırılan para kaç gün içinde alınmalı?

Bakanlık’tan sadece anneleri ilgilendiren kampanya! Tek bir başvuru yüzünüzü güldürecek! İşte detaylar!

Yeni yıl yaklaşırken ING Bank coştu! Artık rakip tanıyor! ING Bank tüm emeklilere…