27 / 04 / 2024

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?



Prefabrik ev yapımı için devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri 150.000 TL ile 300 bin TL arasında değişiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Prefabrik ev yapımı, ev onarımı, betonarme ev yapımı gibi barınma desteği başlığı altında destek ödemesi yapılıyor.

Söz konusu destek ödemelerinden faydalanmak isteyen kişiler, "Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?" sorularına yanıt arıyor. 

Prefabrik ev yapımı için devlet tarafında yapılan destek 150.000 TL ile 300 bin TL arasında değişiyır.  Bu devlet desteğine başvuruda bulunabilmek için hane içerisinde bulunan bireylere, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden daha az olması şartı aranıyor. Aynı zamanda yaşlılık, engellilik, boşanma, dul kalma gibi özel durumlardan birinin taşınması halinde bu destekten yararlanılabiliyor.

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

PREFABRİK EV DESTEĞİ NE KADAR?

Bakanlık tarafından aranan kriterler doğrultusunda evin onarımı için yardım talebinde bulunanlara 150.000 ile 300.000 TL TL'ye kadar devlet desteği verilecek. Bu desteklerden yararlanabilmek için de belirlenen şartların sağlanması, ardından gerekli kurumlara başvuruda bulunulması istenecek.

Öte yandan onarım talebinde bulunmak veya evin yapımında yardım isteyebilmek için yardım talebinde bulunan kişilerin, arsanın tam hisseli tapusuna sahip olması da istenilen şartlar arasında yer bulunuyor.

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

YARDIM İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPILACAK?

Takvim'de yer alan detaylara göre, prefabrik ev yapımı, betonarme ev yapımı ve ev onarımı gibi barınma desteği başlığı altında yer alan yardım taleplerinde bulunabilmek için en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kurumuna başvuruda bulunulması gerekiyor. Söz konusu yardımları almak üzere yapılacak olan başvurularda bazı şartlar bulunuyor.

Bu koşullardan ilki prefabrik ev için başvuru yapacak kişinin kendisine ait olarak arsasının bulunması gerekiyor. Öte yandan bu kişilerin kiracı olması gerekiyor. Maddi olarak durumlarının da çok iyi olmaması bu kişiler için başvuru koşulları olarak sıralandırılıyor. Böylece kirada olanlar ev sahibi olma imkanı bulabilirler.

İstanbul'da eski dairelerin kiraları bile 25 bin TL'ye kadar yükseldi! Evler depreme dayanıklı mı?

Son dakika! O ilde 3.9 büyüklüğünde deprem! 

Şanlıurfa'da dört arsa satılacak! İhalesi 26 Ekim'de!


Geri Dön