Genel

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev duvarları sağlam mı?

Prefabrik evlere dair her geçen gün artmaktadır. Peki prefabrik evlere dair ne kadar bilgiye sahipsiniz? İşte detaylar!Prefabrik evlerde kullanım süresi ortalama 50 yıl olarak belirtilir

PREFABRİK EVLER UZUN ÖMÜRLÜ MÜ?

Prefabrik evlerin maliyetinin evin ömrü ile bir ilgisi bulunmamaktadır, burada etken rol malzeme üretim şekli ile ve yapının daha kolay inşa edilmesiyle ilgilidir. Prefabrik evlerde kullanım süresi ortalama 50 yıl olarak belirtilir.

Peki “Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev duvarları sağlam mı?” İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

PREFABRİK EV DUVARLARI SAĞLAM MI?

Prefabrik evler diğer yapılara kıyasla çok daha sağlam konutlardır. Çelik iskelet ve dayanıklı prefabrik parçalar ile beton türevinde ki konutlara nazaran çok daha sağlam yapılardır. Bilhassa deprem tarzı doğal afetlerde prefabrik evlerde oturan vatandaşlar en az endişelenen insanlardır diyebiliriz.

PREFABRİK EV İÇİN İZİN GEREKİR Mİ?

3194 numaralı İmar Kanununun 20. maddesinde yapılar imar planı, yönetmelikler ve ruhsata uygun olarak inşa edilebilir. Bu nedenle diğer yapı türlerinde olduğu gibi prefabrik evler için de bazı izinlerin alınması gerekir. Prefabrik ev için öncelikle imar izni alınması gerekir.

PREFABRİK EVLERİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Prefabrik konutlar, ısı ve ses yalıtım mevcuttur. Bu yüzden de her mevsim kullanılma özelliğine sahiptir. Evinizin malzeme seçimini de sizler yapabilirsiniz.