Emlak Konut

Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev depreme dayanıklı mı?

Prefabrik evler hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? İşte sorunun cevabı!

Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? şeklindeki sorular prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin sıkça sorduğu sorulardan sadece bazılarıdır.

İşte Prefabrik evlere dair merak edilen detaylar…

PREFABRİK EV NEDİR?

Prefabrik ev, duvar, pencere gibi tüm parçaları fabrikada üretilen ve inşası için temel kazılmasına gerek olmayan yapı türüne denir. Prefabrik evler bir ya da katlı olmak üzere istenilen metrekareye ve plana göre hazırlanabilir.

Betonarme yapılarda olduğu gibi prefabrik evlerde de ses ve ısı yalıtımı yapılır, elektrik tesisatı ve kanalizasyon sistemi yerleştirilir.

Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek prefabrik ev inşa edilir. Bu nedenle evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır. Başka bir inşaat süreci gerektirmediği ve daha düşük maliyetli olduğu için tercih edilen bu konutların kullanılan malzemenin niteliğine göre olarak ömrü ise ortalama 40 ile 60 yıl arasında değişir.

PREFABRİK EV SAĞLAM MI?

Prefabrik evler, betonarme yapılara göre dayanıklıdır. Prefabrik evler sağlamlık yapısı ve yalıtım sistemi olacak şekilde donatılmıştır. Her koşul göz önüne alınıp sağlamlığı en üst seviyede olacak biçimde düzenlenir. Bu depreme dayanıklı evlerdir. Prefabrik evler deprem bölgelerine göre üretilmektedir. Bu nedenle de ideal prefabrik konutları depreme dayanıklıdır. Prefabrik evler depreme dayanıklı mı diye soranların bilmesi gereken bir detay daha vardır. O da şudur ki, prefabrik evler zaten deprem konutları olarak çıkmışlardır. Prefabrik evlerin deprem konutları olarak çıkmış olmasının nedeni ise betonarme olan bir binaya göre çok daha hafiftir. Binanın çok daha hafif olmasından dolayı çelik vidalar ile parçalar birleştirilmektedir. Demonte parçalarının çelik vidalar ile birleştirildiği için herhangi bir deprem anında konutlar da esneme meydana gelmektedir. Bu esneme ile evler esner ama herhangi bir yıkılma olmaz. Bu nedenle de prefabrik evlerin ilk çıkışı ve ilk olarak kendini tanıtışı deprem konutu olarak oluşturulmuştur.

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

TOKİ konut başvuru şartları nelerdir? TOKİ ucuz konut başvuru nasıl yapılır?

Otoban geçiş ücreti ne kadar? HGS ne kadar para kesiyor?