Genel

Prefabrik ev sökülüp takılır mı?

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler ya da başka birine ait prefabrik evi almayı planlayanlar bazı detayları öğrenmek istiyor. İşte o detaylar!Hal böyle olunca prefabrik yapılara dair soruların da sayısı artmaya başladı

Prefabrik evler son dönemde bir hayli tercih edilmeye başlandı. Hal böyle olunca prefabrik yapılara dair soruların da sayısı artmaya başladı.

Prefabrik ev sökülüp takılır mı? sorusu da sıkça sorulan sorulardan biridir. İşte prefabrik evlere dair merak edilen ayrıntılar…

PREFABRİK EV SÖKÜLEBİLİR Mİ?

Prefabrik evler, parçadan bütüne oluşturma esasına dayanmaktadır. Bu evlerin yaşam süreci fabrika gibi tesislerde başlamaktadır. Prefabrik evler bir diğer tanımları ile modüler evlerdir. Modülerdeki kasıt her bir parçansın ayrı ayrı üretiminin fabrika gibi büyük tesislerde kalite kontrol yapılarak üretilmesi anlamına gelir. Üretilen her bir paranın niteliğini müşteri isteklerine göre mühendisler projelerle belirlerler.

Fabrikalardaki üretimin tamamlanmasından sonra parçalardan bütün oluşturma aşamasına gelinir. En son prefabrik evin kurulacağı alandaki betonarme işlemlerinden sonra teknik personel ile hızlı bir şekilde kurulumu tamamlanır. Prefabrik evler parçaların birleştirilmesi kuralına dayanıyorsa da istenirse prefabrik evler sökülerek başka bir yere taşınabilir bir özelliğe sahip midir? Prefabrik evler sökülerek başka bir yere taşınabilmektedir. Prefabrik evler nasıl parçalar birbirleri ile birleştirilerek tamamen üretimi sağlanıyorsa aynı şekilde parçalar birbirinden ayrılarak da başka bir yere götürülüp monte edilebilir. Bu noktada bazı parçalar sökülme aşamasında kullanılamaz hale gelebilmekte olup, her ne olursa olsun parçaların tedarik edilebilme şansı da bulunmaktadır. Bakımları düzenli olarak yapılan bir prefabrik evin başka bir yere taşınması ortalama olarak yüzde onlara varan bir parça kaybına neden olabilir.

Prefabrik evler her ne kadar bulunduğu yerden başka bir yere taşınma özelliğine sahip olsalar da sık olarak yer değişikliğinin yapılması ilk kurulduğu kalite ile aynı niteliklerden yoksun olmaya doğru götürür. Yani sökülüp takılan evler bir zaman sonra kalitesizleşmeye başlar. Ancak bu sağlanamaz anlamına da gelmemelidir. Prefabrik evin başka bir yere sökülerek taşınmasını sağlamak amacıyla evin söküm ve tekrardan montaj işlemlerinin yapılması için prefabrik sektörüne hizmet vermekte olan firmalarla iletişim kurulabilir. Prefabrik evin sökülerek başka bir yere taşınması amacıyla gelen satış sonrası hizmetlerde tekrar montaj işlemi verilmekte olup, bu noktaya dikkat edilmelidir. Prefabrik evlerin tekrar montaj işlemi için ücret talep edilmektedir.

Prefabrik evler ne kadar? Prefabrik 3+1 ev fiyatları ne kadar?

50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evler pahalı mı?

Prefabrik ev kaç TL? Prefabrik ev almak mantıklı mı?