Genel

Prefabrik evde kışın oturulur mu? Prefabrik ev çürür mü?

Prefabrik evler diğer betonarme yapılara göre çok kısa sürede arsa üzerine inşa edilmektedir. Peki Prefabrik evlerin özellikleri nelerdir? İşte detaylar!Prefabrik evlerde ses yalıtımında kullanılan malzemeler iyi değil ise odalar arasında seslerin duyulması mümkün olmaktadır

PREFABRİK EVLER SES GEÇİRİR Mİ?

Prefabrik evler hızlı kurumu gibi avantajı dışında bir diğer dezavantajı da yalıtımlarıdır. Prefabrik evlerde ses yalıtımında kullanılan malzemeler iyi değil ise odalar arasında seslerin duyulması mümkün olmaktadır. Bu noktada iyi bir yalıtım için seçeceğiniz duvar kalınlığına ve duvar panelleri arasında kullanılan malzemeye dikkat edilmelidir.

Peki “Prefabrik evde kışın oturulur mu? Prefabrik ev çürür mü?” İşte prefabrik evlere dair merak edilen diğer soru ve yanıtları…

PREFABRİK EVİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Prefabrik evler inşaat süresi kısa olmakla beraber iklim ve mevsime de bağlı değildir. Depreme betonarme evlere göre çok daha fazla dayanıklı yapılardır. Tüm maliyetler sözleşme anında belirlenerek sabitlenir. Güçlü ısı yalıtımı sayesinde enerji tasarrufu sağlar. Kurulduktan hemen sonra sökülüp dilediğiniz yere taşınabilme durumu vardır. Bakımı da az olan bu yapılar son zamanlarda çokça tercih edilmeye başlandı.

PREFABRİK EV ÇÜRÜR MÜ?

Prefabrik evler yaklaşık olarak 5 ile 7 gün arasında kurulumu yapıldığından dolayı hava şartlarının etki göstermesi engellenmekte ve evlerde nem ve küf oluşumunun önüne geçilme imkanı vardır.

PREFABRİK EV MODELLERİ NASIL TASARLANMAKTADIR?

Prefabrik ev modelleri, mimarlar ve mühendisler tarafından bir ailenin en çok ihtiyaç duyduğu ev planını oluşturmaya dair tasarlanmaktadır. Bu ev tasarımında bilhassa prefabrik evin inşa edileceği arsaların metrekareleri konumları ve ihtiyaçları da göz önüne alınır.

PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU?

Prefabrik evler üretim sırasında kaliteli malzemeler kullanılır ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanım sağlamak mümkündür. Paslanmaz çelikler üzerine yapılan prefabrik yapılar, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde inşa edilmektedir.

PREFABRİK EVDE ZEMİN BETONU NASIL ATILIR?

Prefabrik evlerde zemin betonu dışında betona ihtiyaç duymaz. Zemin Düzlemesi ve sıkıştırması yapılır. Binanın taşıyıcı kolonlarının olduğu yerler ayarlandıktan sonra ona göre kalıplarının çakılması gerekir. Kirişlerin bağlanması ile birlikte kolon boşluklarının taş ve benzeri dolgu malzemesi ile doldurulması gerekmektedir. Köşelerden membran ile bohçalama yapılması ile  Isı izolasyonu için betondan sonra eps uygulaması yapılarak, sonrasında şap uygulaması yapılması ile birlikte köşelere balık sırtı şap yapılmalıdır.