Genel

Prefabrik evde kışın oturulur mu? Prefabrik eve doğalgaz verilir mi?

Prefabrik ev yaptırmayı düşünen ya da almayı düşünenlerin, merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o araştırılan detaylar!Temel için çelik ve demir iskelet oluşturulur ve temel atma işlemi yapılır

PREFABRİK EVİN ALTINA NE YAPILIR?

Prefabrik yapıların temelinde yük az olacağından duvarların altında süren betonarme temel şekline uygun olmak zorundadır. Temel için çelik ve demir iskelet oluşturulur ve temel atma işlemi yapılır.

Peki “Prefabrik evde kışın oturulur mu? Prefabrik eve doğalgaz verilir mi?” İşte bu ve benzeri soruların merak edilen yanıtları…

PREFABRİK EV SAĞLAM MIDIR?

Prefabrik evler deprem güvenilirliği bakımından en güvenilir, sağlıklı yapılar arasında gösterilir. Prefabrik evler, meydana gelen depremden sonra da acil yerleşim konutları olarak da tercih edilir. Bu yüzden de prefabrik konutlar doğru inşa edildiği zaman deprem anı ve hemen sonrasında zarar görmeden ayakta durabilir.

PREFABRİK EVE DOĞALGAZ VERİLİR Mİ?

Prefabrik evlerde de diğer betonarme evlerde olduğu gibi doğalgaz ile ısınma yönteminden yararlanılabilir. Doğalgaz, altyapısı olan her yerde de en çok tercih edilen ısınma çeştlerinden bir tanesidir.

PREFABRİK EVDE NEM VEYA KÜF OLUR MU?

Prefabrik evlerde neme ve küfe dair merak edilen hususlar vardır. Prefabrik evler yapılan firmadan firmaya değişiklik gösterse de yaklaşık olarak 5 ile 7 gün arasında kurulma işlemi tamamlanır, bundan dolayı da hava koşullarının etki göstermesi engellenmekte ve evlerde nem ve küf oluşumunun önüne geçilir. Hızlı yapılmasının dışında yapımında doğru malzemelerin kullanılması ve uzman işçiler tarafından yapılması koruyucu olmasını sağlar. Evlerin duvar ve çatı kısımlarında da yapılan yalıtımlar evde ısı koridoru olmasını engeller. Bu durumda sıcak ve soğuk hava dengesizliğini duvar ve çatı bölümlerinde küf oluşumu gerçekleşmez.

PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU?

Prefabrik yapılar üretim esnasında kaliteli malzemeler kullanıldığı zaman da yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanım sağlamak mümkündür. Paslanmaz çelikler üzerine monte edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.

PREFABRİK EV YAPTIRMAK MANTIKLI MI?

Standart olan bir prefabrik konutların maliyeti, benzer şekilde, büyüklükte ve özellikte bir betonarme evlere göre daha düşük olmaktadır. Bunun en önemli nedenlerden biri işçilik maliyetinin düşük olması. Ayrıca prefabrik evler çok daha risksiz ve emniyetli bir seçenek olmaktadır.