Kent Haberleri

Prefabrik eve hibe müjdesi! Prefabrik ev yaptıracaklar devletten 200 bin TL hibe alacak! Hemen başvurun!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrasında prefabrik evlere ilgi arttı. Depreme hazırlık kapsamında devlet tarafından bir süredir prefabrik konut yaptıracak vatandaşlara 200 bin liraya kadar destek sağlanıyor. Devlet tarafından yapılan desteklerden birisi de prefabrik konut yapmayı planlayan vatandaşları yakından ilgilendiriyor

Deprem sonrası yaraların sarılmaya çalışıldığı dönemde kamu kurumlarından depremzedelere maddi yardım sağlanıyor. Devlet tarafından yapılan desteklerden birisi de prefabrik konut yapmayı planlayan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Şartları sağlayanlara 200 bin liraya kadar prefabrik ev desteği verilecek.

PREFABRİK EV DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Devlet tarafından verilecek olan prefabrik konut desteği, muhtaçlık sınırı altında kalan kişilere sağlanacağı belirtildi. Ayrıca, ev içerisinde kişi başına düşen net aylık gelirin asgari ücretin 3'te 1'inden daha az olması şartının arandığı ifade edildi.

Peki, prefabrik ev desteği ne kadar? Prefabrik eve ilişkin başvurular nereye yapılacak? İşte merak edilen detaylar...

PREFABRİK EV DESTEĞİ NE KADAR?

Prefabrik konut başvurusu yapan vatandaşların ihtiyacı tespit edilerek ev onarımı için 75 bin lira tutarında destek verilirken, prefabrik ev yapımları için hak sahibine 200 bin lira, betonarme ev yapımları için ise 200 bin lira tutarında destek verilecek.

Sosyal yardım alan kişiler için müjdeleri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yardım programları için 2022’de ayırdıkları bütçeyi 6 milyar TL’den 11,5 milyar TL’ye çıkardıklarını belirterek yardım miktarlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardım miktarlarını şu sözlerle açıkladı:

"Bu kapsamda, prefabrik konut yapımı yardımını 40 bin TL’den 200 bin TL’ye, betonarme ev yapım yardımını 70 bin TL’den 200 bin TL’ye, ev onarım yardımını 25 bin TL’den 75 bin TL’ye, öksüz-yetim yardımını 300 TL’den 600 TL’ye, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 500 TL’den 1000 TL’ye, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 215 TL’den 400 TL’ye, şartlı sağlık yardımını 55 TL’den 100 TL’ye yükselttik."

PREFABRİK EV YAPIM YARDIMI BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Barınma desteği kapsamında bulunan betonarme konut yapım yardımı, prefabrik konut yapım yardımı için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor.

Ziraat Bankası müthiş bir kampanyayla geri döndü! Bu kampanyayla tüm bankalar suspus oldu!

Çiftçiler dikkat! O ücretler belli oldu! Hemen bakın!

Merkez Bankası, bankaları dolar konusunda uyardı! Bankaların bu işlemi yapması yasaklandı!