Genel

Prefabrik evler kışın ısınır mı?

Prefabrik evler uygun fiyat aralığındaki konutlardır. Vatandaşlar bu yüzden prefabrik evler için pek çok soru yöneltmektedir. İşte o sorulardan bazıları!Özellikle son zamanlarda prefabrik evlerin sayısı bir hayli artmıştır

Prefabrik evler, kolay kurulum ve cep yakmayan fiyatları ile tercih edilmektedir. Özellikle son zamanlarda prefabrik evlerin sayısı bir hayli artmıştır. Prefabrik ev almayı düşünen kişilerde bu yapılar hakkında her detayı bilmek istiyor. Özellikle ısınma sorununun olup olmadığı soruluyor.  

İşte prefabrik evler kışın ısınır mı? sorusunun yanıtı!

PREFABRİK EV İÇİN RUHSAT GEREKLİ Mİ?

İmar Kanunu’nun 21. Maddesine göre, bütün inşaatlar için yapı ruhsatı alınması mecburidir. Ama 3194 sayılı İmar Kanunu’na göre bazı durumlarda bazı yapılar için ruhsat alınmasını zorunlu tutulmaz.

-İmar Kanunu’nun 21. Maddesi gereğince; derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve  tesisat tamirleri ile çatı onarımı, kiremit aktarılması gibi unsuru etkilemeyen diğer tadilatlar ve tamiratlar ruhsata tabi tutulmaz.

-İmar Kanunu’nun 27. maddesine göre; belediye ve mücavir alanlar dışında köylerin köy yerleşik alanları, civarında yapılacak konut, entegre tesis niteliğinde olmayan ve imar planı gerektirmeyen tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile köyde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, köy fırını, köy kahvesi, köy lokantası ve köy halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatiflerin işletme binası gibi yapılar için yapı ruhsatı istenmez gereği yoktur.

-Şantiye binaları, ruhsat alınarak yapısına başlanılan esas binanın bitmesinden sonra ve yapı kullanma izni verilmesinden önce yıkılmak üzere esas binanın yapımı için gerekli nitelikte ve büyüklükte inşa edilen geçici nitelikte yapılar oldukları için ruhsata tabi tutulmamaktadır.

PREFABRİK EVLER KIŞIN ISINIR MI?

Prefabrik evler nasıl ısınır sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Prefabrik yapılar, yüksek ısı yalıtımı sağlayan malzemelerden üretilmektedir. Bundan dolayı dört mevsime de uygun yapılar olarak karşımıza çıkar. Prefabrik yapılar arasında bulunan prefabrik evler; yalıtım performansı ile sıcak veya soğuk, tüm iklim bölgelerinde tercih edilen yapılardır. Fakat prefabrik evlerin iç ve dış duvar yapılarının farklı hava koşullarına göre üretilmesi gerekmektedir. Bu özelliğe dikkat edilmelidir.

Prefabrik ev yardımı nasıl alınır?

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir? İşte detaylar!

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar? İşte detaylar!