04 / 09 / 2024

Prefabrik evlerde eylül ayı devlet desteği belli oldu! 284.900 TL'ye 100 metrekare müstakil ev fırsatı...

Prefabrik evlerde eylül ayı devlet desteği belli oldu! 284.900 TL'ye 100 metrekare müstakil ev fırsatı...

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için Eylül ayı kampanyalı fiyatları belli olduğu açıklandı. Buna göre, devlet desteği alındığında prefabrik ev maliyetleri ne kadar oluyor?



Prefabrik ev yaptırmak isteyen vatandaşlar için Eylül ayı kampanyaları duyuruldu. Müstakil ev sahibi olmanın en ucuz yolu olan prefabrik ev yaptırmaya ilişkin son maliyetler netleşmiş oldu. Prefabrik ev yaptırabilmek için en az ne kadar bütçeye ihtiyaç var? Prefabrik ev yaptırmanın iyi ve kötü tarafları nelerdir?

PREFABRİK EV YAPTIRMAK MANTIKLI MI?

Prefabrik ev yaptırmanın mantıklı olup olmadığı herkesin kendisinin karar vereceği bir durumdur. usakgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Bu evlerin betonarme evlere göre ucuz oldukları biliniyor. Öte yandan, yapım sürelerinin çok kısa olduğu da bir gerçek. Bundan dolayı prefabrik ev yaptırmanın kazanımları bulunuyor. Lakin betonarme evler kadar dayanıklı olduğu iddia edilemez. Elbette prefabrik evler dayanıksız değil ama betonarme evler kadar da uzun yıllara meydan okuyacak şekilde kullanım ömrü sunmayacaklardır.

Prefabrik evler düzenli bakım yapılırsa 30-40 yıl kullanılabilir. Bu tamamen üretimde kullanılan malzemenin kalitesine göre değişiyor. Kalitesiz malzemeler ile üretim yapılmışsa ne kadar bakım yapılırsa yapılsın süre çok daha kısa olacaktır.

Prefabrik evler için depreme karşı dayanıklı oldukları da bir diğer özelliktir. Deprem sırasında elbette şiddete göre yıkılabilirler. Ancak beton kadar sert ve ağır bir malzemeden üretilmedikleri için verecekleri kayıplar ona göre sınırlı kalacaktır.

Prefabrik evlerde eylül ayı devlet desteği belli oldu! 284.900 TL ye 100 metrekare müstakil ev fırsatı...

DEVLET DESTEK OLUYOR!

Prefabrik ev yaptırmak için genel bir devlet desteği bulunmuyor. Ancak ihtiyaç sahiplerine verilen barınma yardımları çerçevesinde prefabrik ev yaptırma yardımı da veriliyor. Bu şekilde ev yaptıracak olan kişiler 300.000 TL'ye kadar destek alabiliyorlar. Bu desteğin özel şartlarla verildiği ve her ihtiyaç sahibi vatandaşın alamayacağının bilinmesi gerekiyor. Tüm koşulları sağlayan kişiler 300.000 TL prefabrik ev yaptırma yardımı alabiliyorlar.

PREFABRİK EVLERİN FİYATLARI!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler fiyat sorgulaması yaptıklarında çok farklı fiyatlarla karşılaşabilirler. Bundan dolayı çok farklı firmalardan fiyat alınıp kalite ve fiyat karşılaştırmalarının yapılması gerekiyor. Bir firmanın prefabrik evler için kampanyalı fiyatlarını fikir vermesi için haberimizde konu ediniyoruz.

Prefabrik ev fiyatları incelendiğinde 50 metrekarelik prefabrik evin 384.900 TL'ye yaptırıldığı görülürken 100 metrekare prefabrik ev için kampanyalı fiyat 584.900 TL oluyor. Devlet desteği alan kişiler için fiyatın 300.000 TL'lik kısmı devlet tarafından ödeniyor ve sadece kalan kısım ödenerek prefabrik ev yaptırılabiliyor. Böylece 100 metrekare prefabrik ev için devlet desteği alınması şartıyla ödenmesi gereken tutar sadece 284.900 TL oluyor.

Devlet destekli hızla erişilebilir prefabrik evler! 

3.5 milyon TL'lik yeni nesil evler sosyal medyada gündem oldu! 

Prefabrik teknolojisi yenilenmeli: Vatandaşlara prefabrik ev arsası desteği verilmeli!

Prefabrik evler için 24 taksitli ucuz arsa satışı!


Geri Dön