Kent Haberleri

Prefabrik evlere devlet desteği geliyor! Karşılıksız 200 bin TL alacaksınız!

Deprem felaketi sonrasında özellikle yüksek katlı ve eski yapılarda oturanlar ev değiştirme telaşı yaşamaya başladı. Evinin sağlam olup olmadığı konusunda şüpheye düşen kişiler prefabrik ev araştırması yapıyor. Özellikle büyükşehirlerde, yüksek katlı binalarda oturan vatandaşlar büyük tedirginlik yaşıyor

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlar yaşadığı konutun güvenli olup olmadığını araştırmaya başladı. Özellikle büyükşehirlerde, yüksek katlı binalarda oturan vatandaşlar büyük tedirginlik yaşıyor. Kiralık ve satılık ev fiyatlarındaki yükseliş ise insanların yaşadıkları konutlar depreme dayanıksız olsa bile, konutlarını değiştirmesini engelliyor. Bu durumda olan vatandaşlar farklı alternatifler üzerinde duruyor. Afet halinde zarar görme riskini düşürmesi nedeniyle tercih edilen prefabrik evlere ilişkin detaylar araştırılıyor. Hazır bir şekilde panel duvarlardan oluşan, çatı kolonlarından, su tesisatına kadar fabrikada üretilip sahada yalnızca montajı yapılan prefabrik evler, uzun imalat sürelerini kısaltıyor, aynı zamanda işçilik maliyetini de düşürüyor.

YOĞUN TALEP VAR 

Prefabrik evler aynı zamanda daha önceden planlanıp üretildiği için tüm ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabiliyor. Özellikle deprem ve toprak kayması gibi doğal afetlere karşı dayanıklı olan prefabrik evler çevre dostu olarak da nitelendiriliyor. Fiyat avantajı ile de dikkat çeken prefabrik ev sahibi olmak isteyen kişilerin sayısı yaşanan deprem felaketinin ardından artış gösterdi.

İşte detaylar...

Sektör temsilcisi Emin Metin, prefabrik ev yaptırmak isteyenleri kullanılan malzeme konusunda uyararak, "Prefabrik ev yapımında sadece bir çeşit malzeme kullanılmıyor. Standart ve lüks olarak iki farklı çeşit prefabrik ev yapımı söz konusu oluyor. Bunlar arasında da şöyle bir farklılık oluyor. Standart evin çatısında OSD mebran denilen bir malzeme bulunuyor. Fiyata ekleniyor ancak biz olmasını tavsiye ediyoruz. Onun dışında standart evlerde bu duvardaki h profilleri, yani bağlantı noktaları bulunuyor. Kişi bunu görmek istemiyorsa o zaman fazladan bir dış alçıpan uygulaması yapılıyor. Aynı şekilde evin içine alçıpan, dışına ise fibercement denilen bir malzeme kullanılarak dış bağlantı noktaları gizleniyor” şeklinde konuştu.

PREFABRİK EV YAPANA NAKDİ DESTEK

Ev sahibi olmanın hayalini kuran dar gelirliler prefabrik ev yardımı alabiliyor. Nakdi yardımdan faydalanmak için, kişi, ikametgahlarının olduğu adresteki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurarak, bu yardımdan faydalanabiliyor. 

GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIYANLARA 200 BİN TL 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yapılan ‘barınma yardımı’ kapsamında yer alan prefabrik ev yardımı, "muhtaçlık sınırı altında yaşayan ve gerekli koşulları sağlayan hanelere" prefabrik ev yapım giderlerinde kullanmaları için veriliyor ve harcama karşılığında kullandırılıyor.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, prefabrik ev yapmak isteyen ve gerekli koşullara uyan vatandaşlara 200 bin liraya kadar destek sağlanıyor.

Sürücüler dikkat! Motorinde çok konuşulacak peş peşe gelişmeler! Bu habere göz atmadan sakın trafiğe çıkmayın!

Altın fiyatlarında ünlü ekonomistten yeni rekor sinyali! Tek tek açıkladığı rakamlara yatırımcılar şaştı kaldı!

Kira fiyatlarının belirlenmesinde devrim niteliğinde karar! Uymayana en ağır yaptırımlar geliyor!