Genel

Prefabrik evlere talep arttı! 85 bin TL’si olanlara müjde prefabrik ev sahibi olabilirsiniz!

Son olarak yaşanan Kahramanmaraş deprem felaketinden sonra prefabrik evlere de talep artmaya başladı. Özellikle maliyet, konfor açısından dikkat çeken bu prefabrik evlere devlet tarafından destek ödemesi de yapılıyor.Kırsal kesimlerde prefabrik ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kredi desteği sunulurken, detaylar da açıklandı

Deprem bölgesindeki vatandaşların prefabrik evlere yönelmesiyle birlikte devlet, bu evlerin yaygınlaşması adına çeşitli destekler de sağlamaktadır. Kırsal kesimlerde prefabrik ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kredi desteği sunulurken, detaylar da açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı çeşitli yardım desteklerinin içinde prefabrik ev yardımı da bulunuyor. Prefabrik ev almak isteyen kişiler için, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında sunulan bu destek ödemesinin şartları da merak konusu oldu. Peki, bu destek ödemesinden kimler yararlanabilir?

Başvuru şartları nelerdir?

Devlet tarafından sağlanan bu destek ödemesinden yararlanmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekildedir;

 

Nasıl başvuru yapılır?

Devlet tarafından sağlanan prefabrik ev desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların ikamet ettiği yerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) başvuruda bulunması gerekmektedir. Şartları sağlayan vatandaşlara 200 bin TL’ye kadar nakit desteği verildiği de belirtildi. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev fiyatları

Prefabrik evlere talebin artmasıyla birlikte fiyatlar da merak konusu oldu. Ev fiyatları illere, büyüklüğüne ve özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. 69 metrekarelik bir prefabrik ev fiyatının 285 bin 480 TL’den başladığı ve devlet tarafından sağlanan destek ile birlikte maliyet fiyatının 85 bin TL’ye kadar düştüğü belirtildi.

85 metrekare prefabrik ev kaç para? 1 Mayıs 2023 fiyat listesi!

75 metrekare prefabrik ev kaç para? 28 Nisan 2023 fiyat listesi!

55 metrekare prefabrik ev kaç para? 29 Nisan 2023 fiyat listesi!