Emlak Konut

Prefabrik evlerin bakımı nasıl olur? Prefabrik evlere bakım gerekir mi?

Prefabrik ev alacak ya da sıfırdan yaptırmayı düşünenler, bakım konusuna da dikkat ediyor. Prefabrik evlerin bakımı nasıl olur? İşte yanıtı!Özellikle pandemi döneminde insanlardan uzak, doğaya yakın olmayı düşünen kişiler prefabrik konutlara yönelmeye başladı

Prefabrik evler, kolay kurulumu ve diğer betonarme yapılara göre daha uygun fiyatlı olmasından ilgi görüyor. Özellikle pandemi döneminde insanlardan uzak, doğaya yakın olmayı düşünen kişiler prefabrik konutlara yönelmeye başladı. Betonarme evler, bir zaman sonra bakım ve onarım ister peki aynı durum prefabrik evlerde de geçerli mi? Betonarme evlerde olduğu gibi prefabrik konutlarında bakımı olur mu, olursa nasıl yapılır? şeklinde sorular sıklıkla sorulmaktadır.

İşte Prefabrik evlerin bakımı nasıl olur? Prefabrik evlere bakım gerekir mi? sorularının yanıtları!

PREFABRİK EVLERİN BAKIMI NASIL OLUR?

Prefabrik evlerin bakımını yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Prefabrik evler, modüler özelliğe sahip oldukları için,  modüler özelliğe sahip prefabrik evleri oluşturan parçaların ısıya karşı genleşme zamanları da birbirinden farklıdır. Bu sebepten dolayı prefabrik evlerde bulunan panel aralarında çatlaklar meydana gelebilir. Bu çatlaklar uygun bir şekilde  tamir edilip onarılmalıdır. Aynı zamanda çatlak oluşan bölgelerin kısmi boyalarla kapatılması sağlamlık ve uzun ömürlülük açısından önemlidir.

Betonarme evlerde olduğu gibi prefabrik evlerde de boya kullanılır. İç ve dış cephelerde kullanılan boyalar hava koşulları gibi çeşitli koşullara bağlı olarak hasarlar meydana gelebilir.Dolayısıyla prefabrik evlerin boyası da düzenli olarak yapılmalıdır. Bu nokta prefabrik evde silikon içerikli boyalardan tercih edebilir, uzun vadede kullanım kolaylığı sağlayabilir. Prefabrik evlerin dış cephesinde silikon içerikli boyalar kullanılması gerekirken, iç cephelerinde de su bazlı boyaların kullanılması büyük önem arz eder. Prefabrik evlerin elektrik ve su tesisatları düzenli olarak kontrol edilmelidir. Tesisat konularında da görülen hasarlar en kısa sürede tamir edilmelidir.  Prefabrik evlerdeki çatı kaplaması ve yalıtım da düzenli olarak kontrol edilip gerektiği zaman onarılmalıdır.

Görüldüğü üzere betonarme binalarda yapılması gereken çoğu bakım ve onarım işlemleri prefabrik evlerde de yapılmalıdır. Prefabrik evlerin bakımını düzenli periyotlarla gerçekleştirilmelidir. Düzenli olarak bakımı yapılan prefabrik evlerin daha uzun ömürlü olduğu bilinen bir gerçektir.

Tapu almak için nereye başvurulur?

Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?