Genel

Prime Mall Antakya AVM'nin temeli atıldı

Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi için renkli bir temel atma töreni gerçekleştirildi

Binayı temsil eden sembolik yapının içine, o günün tarihini ölümsüz kılacak şekilde; proje ile ilgili bilgiler, günlük gazeteler, bozuk para örnekleri, posta pulları gibi ileride tarihi değeri olacak objeler, konuklar eşliğinde yerleştirildi.

Alışveriş merkezleri yatırım ve işletmecisi Prime Development, Prime Mall İskenderun projesinin ardından, 100 milyon dolar yatırımla hayata geçireceği Prime Mall Antakya'nın Temel Atma Töreni'ni, Hatay Vali Yardımcıları Kadim Doğan ve İsmail Kara, Antakya Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çaparali ile İzzet Kakil'in yanı sıra Prime Development Genel Müdürü Artuğ Çetin ve Bölüm Direktörlerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

2011 yılının son çeyreğinde açılması planlanan ve henüz temel atma aşamasında olmasına karşın kiralamasının yüzde 30'unun tamamlandığı Prime Mall Antakya, 90 bin metrekarelik inşaat alanına ve 36 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip. Antakya'nın ilk alışveriş merkezi olacak Prime Mall Antakya, International Property Awards'un ABD'de düzenlenen finalinde “Dünyanın En İyi Ticari Projesi (AVM)” ödülünü kazandı. Temel Atma Töreni ile inşaatına başlanan Prime Mall Antakya'da yaklaşık 120 mağaza, yiyecek ve içecek alanı, hipermarket, 10 salonlu sinema kompleksi ve bowling salonu yer alacak. 

Bölgede 2 bin kişilik istihdam yaratacak
Temel atma töreninde konuşma yapan Prime Development Genel Müdürü Artuğ Çetin, Prime Mall Antakya'nın yaklaşık 2 bin kişilik istihdam yaratacağını belirtirken, Suriye ve çevre illerden gelenlerle birlikte günde ortalama 20-25 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti.

Prime Development AVM Yönetimi Bölüm Direktörü Meinhart Krumrei ise Prime Mall Antakya'nın tüm Hatay Bölgesi için bir buluşma ve çekim noktası olacağını belirtti. Krumrei “Uluslararası nitelikte ve çok ses getirecek aktiviteler yapmayı planlıyoruz. Bu da Antakya'yı çok daha popüler bir şehir haline getirecek” dedi.

Prime Development Antakya Projesi Tasarım Koordinatörü Mimar Zeynep Yılmaz ise Prime Mall Antakya'nın mimarisi hakkında bilgi verdi. "Uluslararası saygınlığa sahip bir yarışmada dünya birinciliği ödülüne layık görülen projemizde, konsept çalışmasından projenin geliştirilmesine kadar Türk mimar ve mühendisler çalıştı. Bu nedenle almış olduğumuz ödül bize bir kat daha fazla gurur veriyor." diyen Yılmaz, Prime Mall Antakya'nın şehir yaşamına ve çevresine katacağı artı değerler konusunda da bilgi verdi.

Prime Development İnşaat Bölüm Direktörü Özgür Varlık, Antakya Alışveriş Merkezi'ni 15-16 ay içinde bitirmeyi planladıklarını söyledi. Özgür Varlık "Prime Mall Antakya'nın inşaatında kullanılacak geri dönüşümlü malzemeler sayesinde doğal çevrenin korunması için üzerimize düşen görevi de yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi'nin şimdiden yüzde 30'unun kiralandığını belirten Prime Development Kiralama Bölüm Direktörü Gökhan Dağıstanlı, perakende talebinde Suriye ile vizenin kalkmasının olumlu etkilerinden söz etti. Yerel perakendecilerle  görüştüklerini belirten Dağıstanlı, Prime Mall Antakya'da mutlaka yerel markalarında yer almasını istediklerinin altını çizdi.

Antakya yeniliklerin adresi olacak
Prime Mall Antakya mimarisi, teknolojisi ve yönetim anlayışıyla pekçok yeniliğe imza atıyor. İnsana ve çevreye değer veren Prime Mall Antakya, her yaştan ziyaretçinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre tasarlandı. Teknolojik malzemelerle oluşturulmuş ışıklıkları, gün ışığını iç mekana yayan dairesel ve eliptik cam kubbeleri, ferah teras alanları keyifli zaman geçirilmesine olanak tanırken, gün ışığını taklit ederek iç mekanın detaylarını ön plana çıkaran değişken renkli aydınlatma ve iklimlendirme sistemleri ziyaretçilerin her zaman zinde, enerjik ve mutlu hissetmesine imkan verecek. Modern mimarisiyle şehrin siluetini daha da güzelleştirecek olan Prime Mall Antakya, inşasında kullanılan geri dönüşümlü malzemelerle doğal çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor.